Hlavní obsah

Sladší než uspět o 20 bodů, radoval se po dramatické výhře Kovář

Radost, jakou už dlouho nezažil, prožíval dnes spolu s basketbalisty Nymburka pivot Luboš Kovář. V dramatickém závěru druhého kola osmifinále Ligy mistrů totiž porazili trefou Haydena Daltona dvě vteřiny před koncem italské Dinamo Sassari 90:89. Český šampion si tak upevnil vedení v tabulce skupiny L a ve fázi pro nejlepších 16 týmů zůstal neporažený.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zprava Jason Burnell ze Sassari, Jerrick Prewitt z Nymburka, Ethan Happ ze Sassari a Hayden Dalton a Stephen Zimmerman z Nymburka.

Článek

"Takovéto vítězství je sladší než o 20 bodů. Užívali jsme si to na hřišti i na lavičce," řekl novinářům Kovář.

Středočeši prokázali velkou nezdolnost, když prohrávali o 14 bodů a ještě 47 vteřin před koncem zaostávali o čtyři. Rozhodnutí však v závěru plném chyb, ztrát i emocí nejen z lavičky rozhodl po přihrávce Retina Obasohana pětadvacetiletý Američan, který přišel do středočeského týmu v minulé sezoně z dánského Bakken Bears.

"Oni si to nějak řekli s Lukášem Palyzou mezi sebou, že ho Paly přicloní v rohu, a když tam bude volný, dostane i míč od Retina. Což se povedlo. Nevím, co by se stalo, kdyby to přebrali a Hayden by byl pokrytý, ale vyšlo to a byla z toho tak dobře zvolená střela," popsal Kovář.

Nymburk zaznamenal sedmé devadesátibodové utkání za sebou a vylepšil vlastní rekord v soutěži. "Byl to těžký zápas a jsem rád, že jsme to zvládli. Měli jsme taky dobré šňůry, ale vždycky, když jsme se dostali například na pět bodů, dali nám hned zase další rychlé koše a to nás sráželo dolů. Nakonec jsme ale bojovali víc než soupeř, chtěli jsme to víc a za tou výhrou si šli," pochvaloval si Kovář.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Nymburka Oren Amiel udílí pokyny hráčům v závěru utkání.

Se svými spoluhráči navíc vybojoval výhru i přes absenci zraněného kapitána Vojtěcha Hruban i zkušeného Petra Bendy. Místo nich naopak zazářil Jerrick Harding, autor 28 bodů. Omar Prewitt přidal 17.

"Jak Vojta tak Peťa nám hrozně chyběli a v rotaci to bylo vidět. Potvrdilo se však, že když vám někdo takový vypadne, další vyjdou z davu a vezmou to za ně. Podle mě jsme je dnes všichni skvěle zastoupili," řekl dvacetiletý talent, který sám nasbíral osm bodů a čtyři doskoky. "Určitě to byl můj nejlepší zápas v Lize mistrů a asi i v Nymburce, protože s takhle kvalitním soupeřem se v české lize nepotkáme. Snad jich přidám co nejvíc," přál si.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Marco Spissu ze Sassari a Jerrick Harding z Nymburka.

Další duel v Lize mistrů čeká české mistry příští týden na hřišti Zaragozy a s dosavadní bilancí 2:0 mají dobře rozehranou skupinu v boji o postup do čtvrtfinále. "Naším cílem je hlavně vyhrávat domácí zápasy, to je nejdůležitější. Na druhou stranu ale chceme vyhrát vše a až teď pojedeme ven, půjdeme do toho se stejnou mentalitou zvítězit," dodal Kovář.

Reklama

Související témata: