Hlavní obsah

Sparta chce ve šlágru, který by byl ozdobou i v Evropě, porazit lídra. Fandit přijde i legenda

Praha

Šlágr. Ve futsalové lize se srazí nejlepší týmy sezóny. Chrudim, suverén posledních let, se předvede v bitvě neporažených v neděli od 20:00 v hlavním městě. Soupeřem bude Východočechům Sparta, která drží s šampiónem krok a ráda by ho dostala na lopatky. Zápas se hraje ve Sparta Aréně. „Tohle je dosavadní vrchol sezóny. Bude to nejlepší zápas, jaký tady fanoušci můžou vidět. Myslím, že by mohl patřit mezi nejlepší desítku v celé Evropě. A my ho chceme vyhrát," říká odhodlaně Beni Simitči, trenér Sparty.

Foto: achiv Sparta Praha futsal

Marketingový ředitel Jaromír Blažek a trenér futsalistů Sparty Beni Simitči.

Článek

Fanoušci se mají vážně na co těšit. Slavný pražský klub oslavil před pár dny 124. narozeniny a futsalisté mu chtějí dát dárek, úspěch v bitvě s úřadujícími šampióny. Jasně, zápas nerozhodne o mistrovském titulu, ale může ukázat, jak moc si může Sparta troufat. „Uděláme si tím zápasem obrázek, jak na tom jsme. Hráčům jsme jasně řekli, co je naším cílem a je na nich, aby to ukázali," vykládá trenér pražského týmu.

Oba celky mají na kontě momentálně 25 bodů, když ztratily jen remízou s Plzní. Tabulku vede Chrudim díky lepšímu skóre. Pražané zatím nastříleli nejvíc branek v soutěži (50), Chrudim se pro změnu pyšní nejlepší defenzivou, když za devět odehraných zápasů inkasovala jen třináctkrát (rival z hlavního města dostal jednou tolik branek). „Čekal jsem, že do zápasu půjdeme my i Chrudim s plným bodovým ziskem," přiznává Simitči.

Aby ukázal, jakou přikládá zápasu důležitost, pozval jako čestného hosta sparťanskou legendu a rekordmana v počtu mistrovských titulů Jiřího Novotného. S ním v sestavě Sparta získala řadu titulů, futsalisté v rudých dresech by rádi v téhle sezoně dosáhli na svůj premiérový. „Nikdo jiný než Jirka Novotný nemůže být symbolem sparťanských úspěchů. Jsme kamarádi a těší nás, že drží futsalové Spartě palce," tvrdí Simitči.

Na zápas podle něj zamíří futsaloví nadšenci z celé republiky. V akci uvidí řadu zahraničních hvězd. Sparta má jimi sestavu doslova nabitou, pozadu nezůstává ani Chrudim. Jde o první vzájemný zápas obou rivalů poté, co pražský klub odstartoval v létě projekt „nová Sparta". Došlo k radikální obměně kádru i trenérů, ambice jsou ty nejvyšší. „Chceme všem ukázat, že jsme Sparta. Hráči musí být hrdí, že nosí její dres, vědí, za jak slavný klub hrají i to, že ke Spartě patří úspěch," dodává Simitči.

Reklama

Související témata: