Hlavní obsah

Spolu s Ostravou bude ME volejbalistů hostit pět měst ze tří zemí

Ostrava bude v příštím roce jedním ze šesti pořadatelských měst mistrovství Evropy volejbalistů. Hrát se v ní bude nejen základní skupina, ale i část osmifinále a čtvrtfinále. Dějištěm bojů o medaile bude Krakov. Zbývajícími centry dění budou jiná polská města Katovice a Gdaňsk, estonská metropole Tallinn a finské Tampere. Oznámila to dnes evropská konfederace CEV.

Foto: Český volejbal

Volejbalový reprezentant Donovan Džavoronok, ilustrační foto.

Článek

Čeští volejbalisté naposledy hráli Euro v Ostravě v roce 2001, kde tehdy obsadili čtvrté místo. Od té doby na lepší umístění nedosáhli. Domácím fanouškům se představili ještě o deset let později v Karlových Varech. Termín podzimního šampionátu pro rok 2021 zatím není určen.

Pro nového kouče Jiřího Nováka bude ME první vrcholnou akcí. "Budeme se chtít pohybovat kolem osmičky, a když nám sedne jeden zápas, tak bychom to možná mohli dotáhnout i výš," řekl po uvedení do funkce letos v dubnu Novák, který kvůli koronaviru zatím neměl možnost vést národní tým v žádném reprezentačním utkání.

V Ostravě se po základní skupině odehrají čtyři zápasy osmifinálové fáze a dvě v rámci čtvrtfinále. I předchozí Euro hostily čtyři země (Belgie, Francie, Nizozemsko a Slovinsko), titul budou obhajovat Srbové. Z ME si dva celky zajistí postup na světový šampionát 2022.

Reklama

Související témata: