Hlavní obsah

Srbské házenkářky jsou na Euru v izolaci a odložily zápas

Kolding
Aktualizováno

Jedna ze srbských házenkářek měla na mistrovství Evropy v Dánsku pozitivní test na covid-19 a je v karanténě. Zbytek týmu je negativní, ale zatím je také izolován na pokojích, než budou známy výsledky kontrolních odběrů. Dnešní zápas s Nizozemskem v Koldingu byl přeložen na sobotu.

Foto: Bo Amstrup, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Evropská federace EHF neuvedla jméno nakažené hráčky a kvůli koronaviru musela udělat první změnu v rozpisu šampionátu. Ten začal ve čtvrtek, Češky na úvod podlehly ve druhém dánském dějišti Herningu reprezentaci Švédska 23:27.

Obhájkyně titulu z Francie vstoupily do turnaje vydřenou výhrou 24:23 nad Černou Horou, v úvodním duelu skupiny A přitom v poločase o branku prohrávaly. Domácí Dánky poté v Herningu přehrály Slovinsko suverénně 30:23. Srbskou skupinu C zahájilo Chorvatsko vítězstvím 24:22 nad Maďarkami.

Srbky měly hrát s Nizozemskem v rámci skupiny C dnes od 20:30, ve stejném čase by měl odložený duel začít v sobotu. Do té doby bude celá srbská výprava testována znovu dnes i v sobotu. Podle protokolu je po pozitivním testu nakažená osoba v karanténě v jiném hotelu.

Mistrovství Evropy házenkářek:
Skupina A:
Francie - Černá Hora 24:23 (11:12),
Dánsko - Slovinsko 30:23 (14:12).
Skupina C:
Maďarsko - Chorvatsko 22:24 (12:12).

Reklama

Související témata: