Hlavní obsah

Jančařík - Šibajev 4:0Stolní tenista Jančařík porazil Rusa Šibajeva a na ME je v osmifinále

Jekatěrinburg

Stolní tenista Lubomír Jančařík postoupil na mistrovství Evropy v Jekatěrinburgu do osmifinále. Osmadvacetiletý český reprezentant porazil domácího Alexandra Šibajeva 4:0 na sety. Naopak teprve sedmnáctiletý Tomáš Polanský po čtvrteční nečekané výhře skončil v dnešním 2. kole.

Článek

Jančařík zvládl v taktické bitvě s 58. hráčem světa Šibajevem těsné koncovky. "Věděl jsem, že to bude boj o každý míček. Důležité bylo udržet čistou hlavu. Tři ze čtyřech setů se rozhodovaly v koncovkách. Jsem rád, že se mi v nich dařilo, byl to klíč k celkovému vítězství," řekl pro svazový web Jančařík, jenž je v žebříčku na 136. místě.

Šibajev se snažil o zvrat, zpomaloval tempo hry, ale Jančaříka nezastavil. "To je právě výhoda, že ho znám. Vím, že je to lišák a zkouší všechno možné. Byl jsem na to připravený. Ani mi to nějak zvlášť nevadilo," dodal jediný český osmifinalista ve dvouhře.

Polanský, nejmladší člen české výpravy v Rusku, ve čtvrtek vyřadil po výborném výkonu Rakušana Stefana Fegerla, ale dnes nestačil na Angličana Liama Pitchforda a prohrál 1:4. "Pitchford dobře věděl, že Poliš včera porazil Fegerla a důkladně se na dnešní zápas připravil. Nic nepodcenil, hrál od prvního míčku koncentrovaně a hlavně z obou stran velice důrazně. Tomáš měl problémy s příjmem jeho servisu a od toho se všechno odvíjelo," řekl reprezentační kouč Jindřich Panský.

Jančařík si o postup do čtvrtfinále zahraje dnes večer proti Robertu Gardosovi. Maďarský rodák v rakouských barvách už v Jekatěrinburgu získal v úterý evropské zlato s družstvem.

Mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Jekatěrinburgu (Rusko):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Jančařík (ČR) - Šibajev (Rus.) 4:0 (10, 7, 12, 10)
Pitchford (Angl.) - Polanský (ČR) 4:1 (5, 5, -9, 3, 6)

Reklama

Související témata: