Hlavní obsah

Utah zaskočil hvězdy Lakers a po osmi porážkách poprvé vyhrál

LOS ANGELES

Basketbalisté Utahu vyhráli na palubovce Los Angeles Lakers 86:85 a po osmi porážkách za sebou se v NBA dočkali vítězství. O úspěchu hostujícího celku rozhodl šest vteřin před koncem nováček Gordon Hayward.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Ani megastar Lakers Kobe Bryant (vlevo) výhře Utahu nezabránil.

Článek

"Byl to boj, hlavně s Kobem Bryanem. Na začátku první půle mi dal loktem, já ho zase praštil v poslední čtvrtině, opravdu jsme po sobě šli," řekl Hayward, který ziskem 22 bodů zaznamenal nejlepší výkon v kariéře a vysloužil si pochvalu od Bryanta. "Je opravdu velmi dobrý a má před sebou velkou budoucnost. Připomíná mi Jeffa Hornaceka, má ale mnohem víc talentu," prohlásila hvězda Lakers.

Bryant vyrovnal, ale to bylo vše

Bryant zaznamenal 20 bodů a 16 vteřin před koncem zařídil pro svůj tým vyrovnání. Jinak se mu ale nedařilo a jeho výkon symbolizoval nepovedený pokus v poslední sekundě zvrátit výsledek utkání.

Obhájci titulu Lakers tak po sérii 18 zápasů, v nichž sedmnáctkrát vyhráli, podlehli podruhé za sebou. Nejspíš se připravili o možnost jít do play off z prvního místa Západní konference, v níž narostla jejich ztráta na vedoucí San Antonio.

"Byl to nejhorší zápas v sezóně," řekl Lamar Odom. "Nezasloužili jsme si vyhrát, ale budeme v pohodě. Vždycky jsme se po takovém výkonu odrazili," dodal. "Tohle se nám nepovedlo. Ale pořád musíme v posledních zápasech bojovat, protože nikdy nevíte, co se může stát," přidal Pau Gasol.

Výsledky NBA:
Atlanta - San Antonio 90:97, Boston - Philadelphia 99:82, Chicago - Phoenix 97:94, Cleveland - Charlotte 99:89, Denver - Oklahoma City 94:101, Houston - Sacramento 101:104, LA Lakers - Utah 85:86, Memphis - LA Clippers 81:82, New Jersey - Minnesota 107:105, New York - Toronto 131:118, Orlando - Milwaukee 78:72, Portland - Golden State 87:108, Washington - Detroit 107:105.

Reklama

Související témata: