Hlavní obsah

Uzdravený James pomohl Clevelandu zastavit sérii porážek v NBA

NEW YORK

Návrat kanonýra LeBrona Jamese pomohl basketbalistům Clevelandu zastavit sérii porážek v NBA, která trvala šest zápasů. Nejlepší ligový střelec naskočil po zranění prstu na ruce z lavičky v polovině první čtvrtiny.

Článek

James chyběl Clevelandu v pěti utkáních a všechna jeho spoluhráči prohráli. Ve skvělém světle se v úterý předvedl i další rekonvalescent v týmu Larry Hughes, jenž při svém druhém startu po jedenáctizápasové absenci kvůli problémům s nohou rovněž jako náhradník vstřelil 36 bodů.

Bez své opory však nastoupili obhájci titulu ze San Antonia a v Oaklandu nestačili na tým Golden State. Tima Duncana už potřetí na palubovku nepustil zvrtnutý kotník, a tak jen jako divák sledoval, jak Spurs především ve druhé čtvrtině zcela vyhořeli (12:30), v zápase se dopustili více než dvaceti ztrát míče a nakonec podlehli 84:96. Šňůra pěti výher úřadujících šampionů tak skončila.

V Atlantě více než výsledek zajímalo diváky, jak je na tom rozehrávač hostujícího Toronta T.J. Ford. V závěru duelu po úspěšné obraně ho při zakončení zasáhl rukou do hlavy Al Horford. Ford, který kvůli operaci krční páteře vynechal celou sezonu 2004/05, dopadl tvrdě na záda a hlavou se praštil o palubovku. Z hřiště byl odnesen na nosítkách.

"Po chvilce jsem viděl, že se hýbe, tak se mi trochu ulevilo," řekl novinářům jeho spoluhráč Chris Bosh. "V první chvíli se mi úplně obrátil žaludek, protože všichni víme, čím si prošel," připomněl. Mluvčí klubu Jim LaBumbard dodal, že Ford má v končetinách cit a více ukážou až vyšetření v nemocnici. Basketbalisté Toronta i po hrůzném zážitku vyhráli 100:88.

Basketbalová NBA:
Washington - Minnesota 102:88, Atlanta - Toronto 88:100, Cleveland - Indiana 118:105, Golden State - San Antonio 96:84, Memphis - Detroit 103:113, Chicago - Seattle 123:96, Utah - Portland 89:97, New Jersey - LA Clippers 82:91.

Reklama

Související témata: