Hlavní obsah

Veselý získal s basketbalisty Fenerbahce další turecký titul

Český pivot Jan Veselý získal s basketbalisty Fenerbahce turecký titul. Ve čtvrtém ligovém finále jeho tým porazil domácí Anadolu Efes 92:80 a sérii s úřadujícími dvojnásobnými šampiony Evropské ligy vyhrál 3:1 na zápasy. Veselý se na rozhodujícím vítězství podílel 18 body a byl nejlepším střelcem utkání, k tomu přidal sedm doskoků. V současném působišti slaví ligové prvenství už počtvrté.

Foto: Twitter

Český basketbalista Jan Veselý v dresu Fenerbahce Istanbul.

Článek

Fenerbahce, které vyhrálo i základní část soutěže, získalo první titul od roku 2018 a desátý celkově. Efesu, který je s 15 tituly rekordmanem ligy, oplatilo finálové porážky z předchozích dvou odehraných sezon, ročník 2019/20 se nedohrál kvůli pandemii koronaviru.

Fenerbahce proměnilo v titul až druhý mečbol. Úvodní domácí zápasy vyhrálo 85:76 a 93:78 a český reprezentant byl v obou nejlepším střelcem týmu se 17 a 18 body. V sobotu ale uspěl doma i Efes a Veselý při porážce 92:103 zaznamenal 12 bodů.

Foto: Twitter @Be_BasketFr

Basketbalista Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul.

Bývalý hráč Washingtonu v NBA získal s Fenerbahce předchozí tituly v letech 2016, 2017 a 2018. V poháru se mu na čtvrtý triumf nepodařilo dosáhnout, protože v únorovém finále byl při absenci českého reprezentanta kvůli zranění kotníku úspěšnější Efes.

Novému tureckému šampionovi se v sezoně tolik nedařilo v Evropské lize, kde na rozdíl od Efesu ani nepostoupil do play off a skončil dvanáctý. Prestižní soutěž i s Veselým ovládlo Fenerbahce v roce 2017, o dva roky později byl český reprezentant vyhlášen nejužitečnějším hráčem sezony. Z předchozího evropského angažmá má Veselý také tři srbské tituly s Partizanem Bělehrad.

Reklama