Hlavní obsah

VIDEO: Horor v německé házené. Soupeře skolil hlavičkou, ten skončil v bezvědomí!

Hamburk

Připomínalo to zákrok fotbalisty Zinedina Zidana z fotbalového MS 2006, ovšem tady se bojovalo o holý lidský život. Německá házená od úterý nemluví o ničem jiném než o hororové hlavičce hamburského Torstena Jansena na berlínského protihráče Ivana Ninčeviče. Chladný a nepochopitelný zákrok šestadvacetiletého házenkáře už projednává disciplinární komise. A lze očekávat vysoký trest - distanc minimálně na dva měsíce.

Brutální faul v německé házené skončil bezvědomím Chorvata Ninčeviče.

 
Článek

„Je mi to líto, v životě jsem nic takového neudělal," kál se hned po zápase šestadvacetiletý Jansen, mimochodem mistr světa z roku 2007. Z opakovaných záběrů je však jasné, že pro jeho zkrat nelze najít vysvětlení - mimo hru totiž hlavou udeřil Ninčeviče přímo do obličeje a hráč Berlína se okamžitě skácel k zemi.

V tu chvíli začal boj o holý lidský život - jednatřicetiletý házenkář ležel bezvládně na palubovce, lékaři jej proto okamžitě museli přesunout do stabilizované polohy. Po několika sekundách hrůzy naštěstí Ninčevič opět nabyl vědomí a tisícovky příznivců v hale si oddychly. „Moc si toho nepamatuji. Ale hlavně, že jsem zdravý," uvedl den po nešťastném momentu chorvatský házenkář. Jansen za svůj zákrok dostal červenou kartu.

Nepotvrdilo se ani podezření na zlomeninu lícní kosti, Ninčevič si z hrubého zákroku soupeře odnesl „pouze" těžký otřes mozku a podrobí se neurologické léčbě. „Moje matka se zhroutila, když to viděla. Moje žena hrozně plakala. Šok pro mou rodinu je asi ta nejhorší věc, co mě ještě mohla potkat," dodal Ninčevič s tím, že ještě zváží žalobu kvůli ublížení na zdraví.

Mimochodem, Hamburk nakonec v domácím prostředí vyhrál nad Fuchse Berlín 28:25 a na pátém místě bundesligové tabulky ztrácí na svého soupeře jediný bod. Výsledek zápasu byl tentokrát až druhořadý.

Reklama

Související témata: