Hlavní obsah

Volejbalista Popelka se po sedmi letech vrací do Kedzierzynu

KEDZIERZYN

Volejbalový reprezentant Jiří Popelka se z exotického angažmá v Kataru a Spojených arabských emirátech vrací do Evropy. Čtyřiatřicetiletý 204 centimetrů vysoký smečař bude hrát polskou ligu za Kedzierzyn.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Čeští volejbalisté Peter Pláteník (vpravo) a Jiří Popelka

Článek

Jeden z nejlepších polských klubů a účastník Ligy mistrů hledal náhradu za dlouhodobě zraněného miláčka publika Sebastiana Šwiderského. Popelka se do klubu vrátil po sedmi letech.

Tehdy odehrál v dresu Kedzierzynu jednu sezonu, v které se ale týmu nedařilo. "Popelka však své úkoly plnil. Byly zápasy, ve kterých dal i třicet bodů," citoval web cvf.cz prezidenta klubu Kazimierze Pietrzyka.

Po letošním ME v Karlových Varech odešel Popelka do Kataru a s týmem Al-Arábí si zahrál na mistrovství světa klubů. Poté zamířil do Dubaje. "V Dubaji se ovšem nedohodl s vedením klubu a kontrakt rozvázal. My jsme vedli jednání ještě s dvěma dalšími hráči, ale rozhodli jsme se, že dáme přednost jemu," dodal Pietrzyk, jenž s Popelkou uzavřel smlouvu do konce sezony.

Popelka je volejbalovým průkopníkem, jako první z Čechů například zamířil v roce 2004 do ruské ligy. Vyzkoušel si také soutěže v Belgii, Francii, Turecku, Německu i věhlasné Itálii. Startoval na čtyřech MS a nedávno počtvrté i na Euru.

Reklama

Související témata: