Hlavní obsah

Osijek - České Budějovice 0:3Volejbalisté Českých Budějovic vykročili za postupem v Poháru CEV

Volejbalisté Českých Budějovic vykročili za postupem v Poháru CEV. V úvodním zápase prvního kola vyhráli na palubovce Mursy Osijek 3:0. Naopak volejbalistům Area Odolena Vody se nevydařil návrat do evropských pohárů, které hrají po 18 letech. V prvním kole Vyzývacího poháru podlehli v Aténách Panathinaikosu hladce 0:3.

Článek

V první sadě si Jihočeši v Chorvatsku vypracovali několikabodový náskok a čtyřbodová závěrečná série při podání smečaře Filipa Stoiloviče znamenala výhru 25:17. Také ve druhé sadě měl favorizovaný Jihostroj jasně navrch a vyhrál 25:15. Třetí set byl nejvyrovnanější, ale České Budějovice ho vyhrály 25:23, když proměnily třetí mečbol. Jejich nejproduktivnějším hráčem byl čtrnáctibodový smečař Martin Licek, kterému sekundoval autor 13 bodů blokař Josef Polák.

Odolena Voda v prvním setu dlouho držela s řeckým mistrem krok, ale od stavu 18:19 už uhrála jen jeden míč. Druhou sadu vyhrál Panathinaikos hladce 25:14. Ve třetí sadě vedlo Aero 6:2, ale o náskok rychle přišlo a stejně jako v úvodní sadě získalo jen 19 bodů. Nejúdernějším hráčem domácího týmu byl s 18 body kubánský univerzál Fernando Hernández. Jeho kolega na tomtéž postu Martin Hladík přinesl Odoleně Vodě 12 bodů.

Do evropských pohárů dnes z českých klubů zasáhne ještě mistrovské Karlovarsko v Lize mistrů a pražští Lvi v Poháru CEV.

Úvodní utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů:
Mursa Osijek - Jihostroj České Budějovice 0:3 (-17, -15, -23)
Nejvíce bodů: Bogdanovič, Da Silva, Viloria, Vukovič po 5 - Licek 14, Polák 13, Ondrovič 8.

Reklama

Související témata: