Hlavní obsah

Volejbalisté Jihostroje bez potíží porazili poslední Zlín

Praha

Volejbalisté Českých Budějovic porazili v 5. kole extraligy poslední Zlín 3:0 a snížili ztrátu na vedoucí Karlovarsko na jediný bod. Lídr tabulky nastoupí proti Kladnu až v pondělí.

Foto: Sport.cz

Ostravští volejbalisté v uplynulém kole prohráli

Článek

Zlín ještě neuhrál set a nepovedlo se mu to ani v hale favorizovaného Jihostroje. Domácí se opírali o výborné podání, dvěma přímými body se blýskl nahrávač Miguel de Amo. Jihočeši, kteří se připravují na Ligu mistrů, krátce prohrávali jen ve třetím setu, i ten ale nakonec vyhráli bezpečným čtyřbodovým rozdílem.

Smečař Petr Michálek byl s deseti body nejúspěšnějším hráčem Českých Budějovic. "Jsem rád, že jsme to zvládli. Potrápil nás Vašíček, ten má dobré podání," řekl spolupracovnici ČTK. "Opřel jsem se do servisu, když jsme prohrávali o pět bodů. Domácí ale hráli dobře a zaslouženě vyhráli," uznal Jiří Vašíček.

Ostrava, jediný dosavadní přemožitel mistra, doma podlehla 0:3 Ústí nad Labem. Beskydský nováček prohrál v Odoleně Vodě 2:3, v tie-breaku neuspělo ani Brno v Liberci, kde hosté vyhráli první i druhý set a mířili za výhrou. Pražští Lvi zvítězili 3:1 v Příbrami a v tabulce jim patří třetí místo.

Uniqa extraliga volejbalistů - 5. kolo
Ostrava - Ústí nad Labem 0:3 (-14, -29, -19)
Příbram - Lvi Praha 1:3 (24, -20, -20, -23)
České Budějovice - Zlín 3:0 (15, 19, 21)
Liberec - Brno 3:2 (-20, -21, 21, 23, 10)
Odolena Voda - Beskydy 3:2 (-19, 23, 19, -22, 7)

Reklama