Hlavní obsah

Volejbalisté Jihostroje jsou opět ve finále, Karlovarsku chybí jedna výhra

Aktualizováno

Volejbalisté Českých Budějovic si zahrají o jedenáctý domácí titul. Nejúspěšnější klub posledních let porazil dnes Liberec 3:1 a semifinálovou sérii extraligy ovládl suverénně 3:0 na zápasy. Ve druhé dvojici má blíže k postupu Karlovarsko, neboť doma porazilo pražského rivala ve třech setech, a za stavu 2:1 může sérii ukončit ve středu na palubovce Lvů.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Filip Stoilovic z Budějovic, Libor Leikep z Liberce a Volodymyr Kovalčuk z Liberce.

Článek

Jihostroj je posledním korunovaným mistrem po loňské sezoně předčasně ukončené kvůli epidemii koronaviru a v repríze finále z roku 2019 si s Libercem poradil v nejkratším možném termínu. Ke třetímu bodu už pomohl i kapitán a blokař Radek Mach, osminásobný mistr extraligy s Českými Budějovicemi naskočil naplno po zlomenině kotníku.

"Utkání bylo trochu nervóznější. Dukla solila servis, s tím jsme se museli vyrovnat. Každý bod byl důležitý, nesměli jsme podcenit situaci ani při výrazném vedení. Čeká nás devět dní pauza, doufám, že moc nevypadneme z herního rytmu. Ale do finále jdeme sebevědomí," řekl kouč René Dvořák České televizi.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost libereckých volejbalistů.

Liberec na konci února získal Český pohár, ale další triumf v této sezoně nepřidá, maximálně může vybojovat ligový bronz. "Musíme se připravit na boje o třetí místo, pořád se hraje o medaile," řekl kouč Michal Nekola.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Lukáš Vašina z Karlových Varů útočí proti dvojbloku hráčů pražských Lvů.

Karlovarsko dělí od postupu do finále poslední vítězství. Po čtvrteční prohře v Praze 1:3 ovládli vítězové základní části i druhý domácí zápas hladce ve třech setech. Výhru podpořili dvanácti esy. Univerzál Patrik Indra k vedení v sérii 2:1 přispěl 15 body, smečaři Lukáš Vašina a Lukasz Wiese přidali po deseti. Domácí kouč Jiří Novák nesáhl k jedinému střídání, celý zápas odnahrával Wessel Keemink.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápasy:
Karlovarsko - Lvi Praha 3:0 (22, 15, 18)
Nejvíce bodů: Indra 15, Wiese a Vašina po 10 - Mihajlovič 9, Smith 6, Skakič a Nedeljkovič po 5. Stav série: 2:1.
České Budějovice - Liberec 3:1 (24, -19, 22, 16)
Nejvíce bodů: Ondrovič a Stoilovič po 12, Schouten 11 - Štokr 19, Šulista 10, Veselý 9. Konečný stav série: 3:0.

Reklama