Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy prohráli bitvu s Friedrichshafenem

OSTRAVA

Po premiérovém vítězství v Lize mistrů sahali ostravští volejbalisté. V domácím zápase s Friedrichshafenem dvakrát otočili nepříznivý stav a vyhráli dramatické koncovky, pak se ale jakoby zalekli vítězství, jejich útok ztratil na síle a německý šampión si z Poruby odvezl vítězství 3:2. Výhrou v duelu dvou poražených týmů z prvního kola hosté posílili své šance na postup do play-off.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Nadšení, nebojácnost v útoku a kvalitní bloky - tyto přednosti zdobily ostravské hráče. Nahradili tak zkušenost, kterou měl německý šampión oplývat. Ligu mistrů totiž hraje už devátou sezonu bez přestávky a na konci tisíciletí v ní vybojoval dvě medaile. Tým DHL však nepůsobil jako nováček elitní soutěže, naopak si dlouho počínal velmi zkušeně. Musel dotahovat bodovou ztrátu, dvě koncovky zvládl bravurně, ale další už ne.

V neznámém prostředí pro oba týmy, neboť domovská hala Ostravy neodpovídá evropským parametrům, se dostali dříve do servisu hosté. Střídající Diviš dvakrát řádně protáhl libero Správku a vedení německého šampiona se zvýšilo na 21:17. Výbornou obranou na síti však tým DHL vyrovnal, a když postupně odvrátil sedm setbolů, znovu blokem svůj první proměnil.

Zcela stejný průběh měla další sada. Friedrichshafen neustále vedl, zlom nastal až s příchodem Tomáše na servis za stavu 18:21. Trenérův syn podával čtyřikrát a ve spolupráci s blokaři udělil další lekci německému mistrovi. Poslední bod získal se štěstím Američan Ching a podruhé tak měl prsty v závěrečné rozehře. V prvním setu postavil dobrý blok.

Třetí kolaps ale Friedrichshafen nedopustil a zavčasu si uvědomil, kdo je favoritem utkání. Rozhodující výměny tentokrát zvládl lépe a stejnou zbraní jako předtím soupeř. Dvakrát v koncovce zablokoval ostravský útok a téměř dvěma tisícům fanouškům na zimním stadionu dopřál další porci vyrovnaného souboje.

Když už se Ostrava nadechovala ve čtvrtém dějství k náporu, zastavila ji trestuhodná chyba. Konečný nechal za stavu 16:14 spadnout míč zadarmo k čáře, přišla krize a trumfy měli rázem v rukou Němci. Na stůl je vyložil Slovák Diviš. Bývalý smečař Brna se stal klíčovou postavou závěrečné fáze bitvy, v níž Ostravu opustila víra ve vítězství. Další zápas ji čeká za týden na půdě španělské Sorie.

Reklama

Související témata: