Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy si v domácí premiéře na Němce troufají

OSTRAVA

Volejbalisty DHL Ostrava čeká ve středu v Lize mistrů domácí premiéra proti německému Friedrichshafenu. Hladká třísetová porážka z Atén už z hráčů vyprchala a tým si chce spravit chuť na rivalovi, který nepatří do nejužší evropské špičky.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Německý klub má v kádru dva české volejbalisty Jiřího Polanského a reprezentačního nahrávače Lukáše Ticháčka. "Je to hratelný soupeř," řekl ČTK trenér Jaroslav Tomáš.

Ostrava i Friedrichshafen jsou na tom po prvním kole stejně; ani Němci na hřišti spolufavorita skupiny v italském Cuneu nepřekvapili a podlehli ve třech setech. "Měli jsme tam svoje spojky, od kterých jsem dostal podrobné informace. Jestli je využijeme, ale bude záležet na tom, jak hráči na hřišti splní moje pokyny," uvedl Tomáš.

I bez videozáznamu má být Ostrava na soupeře důkladně nachystána. Jednu výhodu však Friedrichshafenu sebelepší taktická příprava nevezme: Tomášovým svěřencům chybějí zkušenosti z těžkých pohárových zápasů. "Hosté tam budou mít hráče, kteří odehráli už řadu utkání v Lize mistrů. Nám takové zkušenosti chybí, to je trochu naše nevýhoda," připustil kouč.

Prostředí nebude pro Ostravu domácí

Právě nedostatečná herní praxe na mezinárodním poli pohřbila ostravské naděje v Aténách. "Projeli jsme koncovky setů. Ale když zopakujeme výkon, myslím si, že doma můžeme uspět," řekl Tomáš.

Ani prostředí však nebude dokonale domácí. Klub se musel kvůli nevyhovujícím parametrům haly v Přívoze přestěhovat na zimní stadión v Porubě, kde však volejbalisté budou poprvé trénovat až v úterý večer. "V domácí hale bychom byli ještě silnější, to je jisté, ale teď to musí jít stranou. Jsme rádi, že se bude hrát v Ostravě před našimi fanoušky. A já věřím, že oni ve středu přijdou a pomůžou nám," prohlásil Tomáš.

Na novou prostorovou orientaci si musí čeští volejbaloví mistři zvyknout za pár hodin. Před utkáním v hale absolvují jenom dvě tréninkové fáze. "Nějak to musíme zvládnout, jiná možnost není," dodal Tomáš.

Utkání se hraje ve středu od 17:00, přímý přenos vysílá ČT4 Sport. V minulém ročníku Ligy mistrů hrálo ve skupině s Friedrichshafenem Kladno, ve dvou vzájemných duelech však nezískalo ani set.

Reklama

Související témata: