Hlavní obsah

Česko - Ukrajina 3:2Volejbalisté otočili v Evropské lize zápas s Ukrajinou

Brno

Čeští volejbalisté otočili v Evropské lize zápas s Ukrajinou a po výhře 3:2 si do tabulky připsali první dva body. Tým trenéra Michala Nekoly prohrával v Brně 0:2, ale v dalších setech zvítězil dvakrát 25:18 a 15:13. Třetím českým soupeřem bude Finsko, s nímž se reprezentanti střetnou v sobotu rovněž v Brně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva hráči ČR Jakub Janouch, Vladimír Sobotka a Adam Bartoš v duelu Evropské ligy s Ukrajinou.

Článek

Český celek se v úvodu trápil na příjmu, příliš mu nefungovala ani útočná souhra a první set skončil jednoznačným rozdílem osmi bodů. Rovněž v druhé sadě Ukrajinci záhy unikli a domácí hráči marně hledali, na čem se chytit.

Paradoxně jim pomohl nepovedený začátek třetího setu, který Ukrajince ukolébal a jejich pětibodový náskok se rozplynul. Marné byly důrazné domluvy trenéra Krastinše při oddechových časech, převaha vydržela na české straně dvorce i ve čtvrtém dějství a stejně jako v odpoledním utkání žen se Slovenskem přišel na řadu tie-break.

Po úvodních českých chybách na podání se v něm rozehrál Hadrava, nahrávač Janouch mu často posílal míče na smeč a univerzál z ligy polských mistrů světa udržoval nevelký český náskok. Mečbol si domácí mužstvo vybojovalo precizním trojblokem, dva ještě Ukrajinci odvrátili, ale třetí šanci pak proměnil znovu Hadrava. Ten byl s 16 body nejplatnějším českým hráčem, třebaže ho Nekola poprvé zařadil do základní šestky až ve čtvrtém setu.

Vítězové čtyřčlenných skupin Evropské ligy se probojují do Final Four, čeští volejbalisté v něm loni obsadili druhou příčku.

Evropská liga volejbalistů v Brně - skupina C:
ČR - Ukrajina 3:2 (-17, -20, 18, 18, 13)
Rozhodčí: Tillmann (Maď.), Gall (ČR). Čas: 116 min. Diváci: 835.
Sestava a body ČR: A. Bartoš 1, Zajíček 7, Finger 12, Galabov 14, Sobotka, Janouch 1, libero Pfeffer - J. Hadrava 16, Srb 1, Janků 7, Zmrhal 4, Patočka 5. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Ukrajiny: Tevkun 17, Plotnyckyj 13, Semenjuk 12.
Bělorusko - Finsko 3:0 (23, 23, 20).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.