Hlavní obsah

Pays d'Aix Venelles - Dukla Liberec 3:2 Volejbalistky Liberce a Brna postoupily v Poháru CEV do osmifinále

Volejbalistky Brna v odvetě 1. kola Poháru CEV porazily PAOK Soluň 3:1 a postoupily do osmifinále. Dál jde také Dukla Liberec i přes prohru s Pays d'Aix Venelles, naopak Olomouc s dalším francouzským týmem Terville Florange znovu nezískala ani set. Venku ze hry v nižším Vyzývacím poháru je Ostrava po prohře s Rapidem Bukurešť, který vede bývalý trenér české reprezentace Carlo Parisi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volejbalistky Liberce. Ilustrační foto.

Článek

Brňanky musely na domácí půdě proti vedoucímu celku řecké ligy dohánět prohru 2:3 ze Soluně. O jejich postupu rozhodl maratónský čtvrtý set, který svěřenkyně trenéra Erika Nezhody získaly poměrem 34:32. Bulharská univerzálka Simona Nikolovová celkem zaznamenala 35 bodů.

Liberci stačila k postupu přes Pays d'Aix Venelles i venkovní porážka v tie-breaku, neboť doma Dukla zvítězila hladce 3:0. Olomoucké vysokoškolačky nezískaly venku ani set stejně jako Ostravanky na domácí palubovce.

Úvodní duel odehrál ve Vyzývacím poháru Prostějov a do utkání s Nyíregyházou nevstoupil dobře. Úřadující české mistryně prohrály první dvě sady, ale dokázaly vyrovnat a tie-break ovládly jasně 15:6. Odvetu sehrají svěřenkyně trenéra Miroslava Čady už ve čtvrtek znovu v Prostějově.

Pohár CEV volejbalistek - 1. kolo, odveta:
Pays d'Aix Venelles (Fr.) - Dukla Liberec 3:2 (-21, 25, 16, -22, 10)
Nejvíce bodů: Drechselová 36, Abdeerrahimová 14, Trachová a Brambillaová po 10 - Kvapilová 29, Kojdová 14, Šulcová 11. První zápas 0:3, postoupil Liberec.
KP Brno - PAOK Soluň 3:1 (19, -23, 19, 32)
Nejvíce bodů: Nikolovová 35, Bukovská 15, Kuníková 10 - Strantzaliová 21, Zarosliňská 15, Herreraová 9. První zápas 2:3, postoupilo Brno.

Reklama

Související témata: