Hlavní obsah

Volejbalistky Liberce uspěly v osmifinále Poháru CEV, narazí na Olympiakos

Volejbalistky Liberce uspěly v osmifinále Poháru CEV. Ve dvojutkání s maďarským Balatonfüredem navázaly na venkovní výhru 3:1 a na domácí palubovce ve čtvrtek zvítězily 3:0 na sety. Ve fázi označované jako play off se o postup do čtvrtfinále utkají s Olympiakosem Pireus, který v osmifinále vyřadil českého vicemistra KP Brno.

Volejbal. Ilustrační foto.

Článek

Severočeškám po úspěchu v Maďarsku stačilo v odvetě získat dva sety. To se jim podařilo s přehledem. Díky převaze v útoku a na servisu vyhrály první sadu 25:17 a ve druhém setu vedly už 20:9, než hostující hráčky v závěru zkorigovaly a uhrály znovu 17 bodů.

Tím bylo o postupu rozhodnuto a oba trenéři ve třetím setu obměnili sestavu. Domácí volejbalistky ji vyhrály těsně 25:23. I díky osmi bodům smečařky Petry Kojdové, jež odehrála celé utkání a byla s 15 body nejproduktivnější hráčkou.

Ve dvojzápase s Olympiakosem budou volejbalistky Liberce usilovat o účast ve čtvrtfinále, kdy se do Poháru CEV zapojí i některé vyřazené týmy z Ligy mistryň. V tomto mezikole je v mužské kategorii Jihostroj České Budějovice, který se bude příští týden na domácí palubovce snažit zvrátit dvojzápas s Maaseikem. První duel v Belgii Jihočeši prohráli 1:3.

Pohár CEV volejbalistek - osmifinále, odveta
Dukla Liberec - Szent Benedek Balatonfüred 3:0 (17, 17, 23)
Nejvíce bodů: Kojdová 15, Kvapilová 10, Blažková 7 - Stijepičová 11, Bašnakovová 10, Vacsiová 7. První zápas 3:1, postoupil Liberec.

Reklama

Související témata: