Hlavní obsah

Volejbalistky Liberce vstoupily do Poháru CEV hladkou výhrou, KP Brno těsně prohrálo

Volejbalistky Liberce vstoupily do sezony Poháru CEV hladkou výhrou. Dukla porazila v domácím duelu 1. kola, který začal s tříhodinovým zpožděním kvůli potížím francouzských soupeřek na cestě, tým Pays d'Aix Venelles 3:0 na sety. Naopak slibně rozehraný duel nedotáhlo KP Brno proti PAOK Soluň. Hráčky Králova Pole získaly na hřišti vedoucího celku řecké ligy první dvě sady, nakonec si ale odvezly jen bod za porážku 2:3 na sety. Odvety se hrají ve středu 21. prosince.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volejbalistky Liberce se radují z výhry v Poháru CEV

Článek

Svěřenkyně trenéra Erika Nezhody vyhrály první dvě sady nečekaně hladce 25:14 a 25:15. Až poté se PAOK vzpamatoval, v třetím setu po výsledku 25:22 snížil a po jednoznačném čtvrtém setu 25:10 vyrovnal. Nakonec domácí favoritky vybojovaly i druhý bod poté, co v tie breaku zvítězily 15:11.

"Naše první dojmy jsou pro všechny asi smíšené, protože se nám povedlo na soupeře neskutečně vletět a opravdu jsme prvním dvěma setům dominovali," uvedl na klubovém webu trenér Nezhoda. "Jak ale přibývali diváci, atmosféra pro nás byla čím dál tím těžší a ve chvíli, kdy jsme se připravili o kvalitní podání, se nám zápas začal obrovsky komplikovat. Nicméně vezeme do Brna důležitý bod, i když vyhrát stále musíme. Dnes jsme si však dokázali, že tohoto soupeře porazit můžeme," dodal.

K postupu potřebují Brňanky v odvetě zvítězit. Pokud vyhrají 3:2, bude se při rovnosti bodů hrát zlatý set.

Úvodní utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistek:
Dukla Liberec - Pays d'Aix Venelles (Fr.) 3:0 (17, 17, 23)
Nejvíce bodů: Kvapilová 17, Šulcová 14, Kojdová 7 - Drechselová 9, Trachová 8, Brambillaová 7.
PAOK Soluň - KP Brno 3:2 (-14, -15, 22, 10, 11)
Nejvíce bodů: Zarošliňská-Królová 20, Caffreyová 15, Herrerová 14 - Nikolovová 26, Bukovská 13, Hrušecká 12.

Reklama