Hlavní obsah

Bulharsko - Česko 3:0Volejbalistky předloňský triumf v Evropské lize nezopakují

Ruse

České volejbalistky předloňské vítězství v Evropské lize neobhájí. V semifinále Final Four v sobotu domácímu Bulharsku podlehly 0:3 po setech 13:25, 23:25 a 19:25. V neděli se utkají o bronz se Španělskem.

Foto: Český volejbal

Volejbalistka Michaela Mlejnková

Článek

První set byl jasnou záležitostí Bulharek, které předloni sestoupily z elitní Ligy národů. Ve druhém Češky prohrávaly už 0:6, ale dokázaly skóre otočit a dvakrát se dokonce ujaly vedení 11:10 a 13:12. Sadu však nakonec ztratily 23:25.

"Lepší servis ze strany domácích, lepší blok, my naopak tolik neriskovaly na podání," uvedla v tiskové zprávě kapitánka Andrea Kossányiová. "Roli hrálo domácí prostředí i nervozita, se kterou jsme do zápasu vstupovaly," dodala.

Do třetího setu vstoupily české volejbalistky lépe, ale vedení rychle ztratily. Bulharky, které přišlo podpořit přes tři tisíce fanoušků, za stavu 2:3 získaly osm bodů za sebou a rozhodly o postupu do finále, ve kterém si s Chorvatskem zahrají o účast v kvalifikaci Ligy národů.

"V prvním setu jsme hráli ve stresu, bylo to po dlouhé době před tolika diváky. Cítil jsem, že na to jsme nebyli připraveni a nemohli jsme se prosadit proti bulharskému bloku," uvedl řecký trenér české reprezentace Jannis Athanasopulos. "S druhým setem a reakcí jsem velmi spokojen, zabojovali jsme. Bulharsko si postup zasloužilo, my se teď připravíme na boj o bronz proti Španělsku," dodal.

Final Four Evropské ligy volejbalistek v Ruse (Bulharsko) - semifinále:
Česko - Bulharsko 0:3 (-13, -23, -19)
Rozhodčí: Luts (Belg.), Olejnik (Rus.). Čas: 87 min. Diváci: 3500.
Sestava a body ČR: Šimáňová 5, Valková 2, Trnková 9, Kossányiová 8, Orvošová 8, Hodanová 11, libero Dostálová, Chevalierová - Bajusz, Nová, Kneiflová, Kojdová. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Bulharska: Vasilevová 15, Vučkovová 11.
Španělsko - Chorvatsko 1:3 (-12, 10, -18, -23).

Reklama

Související témata: