Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova prohrály v Lize mistryň v Rijece 1:3

RIJEKA

Volejbalistky Prostějova prohrály v Lize mistryň v předposledním pátém kole základní skupiny A v Rijece 1:3 po setech 25:14, 18:25, 25:27 a 19:25. Tento výsledek rozhodl o tom, že Prostějov skončí ve skupině za chorvatským celkem a zůstala mu pouze naděje na postup do play off ze třetího místa.

Článek

Hanačky vstoupily do zápasu, který trenér Miroslav Čada označil za vrchol sezony, velmi dobře. Domácí volejbalistky v bouřlivém prostředí hodně tápaly. Rozhodující body uhrála při svém servisu hlavně nová posila Monika Kučerová. Té se podařilo šňůrou osmi bodů při podání zvýšit náskok z 5:4 až na 13:4. Volejbalistky Rijeky se ze šoku nevzpamatovaly a první sada připadla zcela jasně Prostějovu.

Jenže stejně jako v prvním vzájemném zápase přišla ve druhém setu na Hanačky krize. Hráčky Rijeky zvýšily důraz v útoku, obrana Prostějova ztratila údernost z prvního setu a nestačila odolávat tlaku soupeřek.

Rozhodnutí padlo ve třetím setu. Prostějov sice zlikvidoval tříbodový náskok soupeřek a v závěru měl dva setboly, ale bojovné domácí hráčky se štěstím výsledek otočily a koncovku zvládly lépe.

I když hráčky Prostějova ještě v úvodu čtvrtého setu získaly dvou až tříbodový náskok, postupně převzaly iniciativu volejbalistky Rijeky. Vítězství a tím i druhé postupové místo si už nenechaly vzít.

"Porážka nás hodně mrzí, neboť jsme utkání rozehrály velmi dobře," posteskl si trenér Čada. Výkon týmu v první sadě se mu líbil. "Soupeřky jsme přehrávali nejen v útoku, ale také na servisu. Jenže ve druhém setu jsme se nechali zaskočit tlakem soupeřek, které se zlepšily hlavně na podání. Chybělo nám také více štěstí v koncovce třetího setu," dodal Čada. Vedle Kučerové ocenil hlavně Spalovou, která po zranění podle něj odvedla solidní výkon.

Do play off postoupí ze třetího místa buď dva, nebo tři týmy. Bude záležet na tom, komu CEV přidělí pořadatelství turnaje Final Four.

Volejbalová Liga mistryň, 5. kolo - skupiny A:
Rijeka KVIG - VK Prostějov 1:3 (-14, 18, 25, 19)
Čas: 78 min. Diváci: 1500.
Sestava Prostějova: Jelínková, Kučerová, Solangeová, Spalová, Thomasová, Bramborová, libero Tomanová - Wittocková.

Reklama

Související témata: