Hlavní obsah

Volejbalistům Iraklisu hrozí trest za chování fanoušků v Praze

LUCEMBURK

Řeckému svazu a Iraklisu Soluň hrozí trest od Evropské volejbalové konfederace (CEV) za chování fanoušků při dubnovém pražském turnaji Final Four Ligy mistrů. Správní rada CEV se rozhodla zahájit disciplinární řízení a na svém červnovém zasedání v Bruselu rozhodne o případném postihu.

Článek

Iraklisu i řeckému svazu hrozí podle CEV "finanční a sportovní sankce", neboť násilnosti jejich fanoušků v uplynulé sezoně poznamenaly také řadu dalších pohárových zápasů. Předseda CEV André Meyer dokonce v této souvislosti hovořil o kriminálních akcích a o chuligánství, s jakým se volejbal nikdy v minulosti nesetkal. Konfederace by případně mohla sáhnout i k vyloučení řeckých klubů z evropských pohárových soutěží.

Před semifinále Ligy mistrů v Praze vtrhli soluňští příznivci do hlediště a neoprávněně obsadili jiný než vyhrazený sektor. Začátek finálového zápasu pak zpozdil jejich incident s ochrankou, na závěr utkání byla do O2 arény dokonce povolána policejní zásahová jednotka. Řečtí fanoušci přitom v libeňské hale napáchali značné materiální škody.

Postup do semifinále přes německý Friedrichshafen zase příznivci Iraklisu slavili světlicemi a rachejtlemi, takže zápas musel být kvůli dýmu a špatné viditelnosti v hale na několik minut přerušen.

Iraklis, za který hraje i bývalý československý reprezentant Andrej Kravárik, skončil po finálové prohře s Trentinem v Lize mistrů druhý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.