Hlavní obsah

Z Ruska jsem odletěla za vteřinu dvanáct, oddechla si česká reprezentantka

Liberec/Praha

Ani ruská volejbalová liga už se kvůli pandemii koronaviru nedohraje a po dnešním rozhodnutí sezona předčasně skončila i Heleně Havelkové. Jednatřicetiletá zkušená smečařka, která před rokem pomohla Dynamu Moskva ke zlatému hattricku a nyní s týmem nedohrála semifinále, se stihla jedním z posledních letů vrátit domů.

Foto: Sport.cz

Česká volejbalistka Helena Havelková.

Článek

"Bylo to za vteřinu dvanáct," řekla ČTK Havelková z Liberce, kde je v rodinném kruhu v dobrovolné karanténě už pár dnů. V minulé sezoně v dresu Dynama přidala do své bohaté sbírky po Itálii, Polsku i Turecku další ligový titul, vyhrála také Ruský pohár i Superpohár, ale sen v podobě triumfu v Lize mistrů si nesplnila.

Poslední zápas v moskevském týmu odehrála 16. března. Kazani doma Dynamo podlehlo 0:3 a k odvetě ještě minulý pátek tým odletěl. "Už v autobuse nám ale řekli, že se hrát v sobotu nebude. Tak jsme se vrátili a já ještě s Američankou jedním z posledních letadel z Ruska odletěla. Pak se začalo všechno zavírat," popsala.

Ruská a turecká liga se hrály jako poslední z Evropy, ještě v době, kdy všechny ostatní nejen volejbalové soutěže už byly minimálně přerušené. Dnes oficiálně ruská federace vyhlásila ligu za ukončenou a volejbalistky Kazaně i muže Novosibirsku vyhlásila po vítězství v základní části za mistry. Havelková s Dynamem obsadila 4. místo.

Další plány nemá

"Chtěli, ať tam ještě zůstaneme, a holky až do dneška nechali po třech trénovat, ale já se během 24 hodin sbalila a vyrazila domů. Teď jsem v karanténě, i když Rusko nepatřilo mezi rizikové oblasti. A jsem v pořádku," dodala.

V Dynamu bývalé reprezentační kapitánce skončila smlouva a do Moskvy se vracet nebude. Momentálně plány ohledně dalšího angažmá nemá a otázkou je, kdy se vše po "době koronavirové" vrátí do normálních kolejí.

Reklama

Související témata: