Hlavní obsah

Zemřel bývalý volejbalový trenér Zdeněk Pommer starší

Zemřel bývalý volejbalový trenér Zdeněk Pommer starší. Bylo mu 76 let. O jeho náhlém úmrtí informoval Český volejbalový svaz. Pommer starší je s jedenácti mistrovskými tituly nejúspěšnějším trenérem mužské nejvyšší soutěže v Česku a bývalém Československu. V letech 1990 až 1991 vedl i mužskou volejbalovou reprezentaci tehdejšího Československa.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý volejbalový trenér Zdeněk Pommer starší na archivním snímku.

Článek

Jako aktivní volejbalista byl ligovým nahrávačem. Trenérskou kariéru zahájil na konci sedmdesátých let. Proslavil se na lavičce volejbalistů Rudé hvězdy Praha, později přejmenované na Olymp Praha, kde trénoval čtrnáct let. V letech 1982 až 1992 s tímto týmem získal sedm domácích titulů.

Po zrušení extraligového družstva Olympu Praha odešel do Ústí nad Labem, které dovedl k titulu v roce 1995. Po ročním angažmá v Liberci se na lavičku Setuzy vrátil a vybojoval s ní prvenství v nejvyšší soutěži i v letech 1997 a 1998. Z posledního triumfu na domácí scéně se radoval před dvaceti lety jako kouč Českých Budějovic. Celkem v nejvyšší tuzemské mužské volejbalové soutěži strávil na lavičce 30 sezon.

Jeho rukama prošla řada elitních českých volejbalistů jako Milan Hadrava, Martin Kop, Jiří Novák, Jakub Novotný, Milan Fortuník nebo Michal Nekola. Díky svým úspěchům se stal Pommer členem Síně slávy českého volejbalu. "Do volejbalového nebe odešla jedna z legend. Volejbalista tělem i duší," uvedl svaz.

Poslední rozloučení s úspěšným koučem přezdívaným Pompe se uskuteční 16. listopadu od 11:00 ve strašnickém krematoriu.

Reklama

Související témata: