Hlavní obsah

Zranění kapitánky? Když nejlepší hráčka brečí bolestí, na tým to dolehne, smutní trenér

Brest

České házenkářky na mistrovství Evropy ve Francii končí už po základní skupině. V klíčovém utkání o postup proti Německu prohrály 28:30 a poprvé pod vedením trenéra Jana Bašného nepostoupily do čtvrtfinálové fáze. „Strašně nás to mrzí,“ řekla kapitánka Iveta Luzumová.

Foto: Robert Grim/chf.cz

Kapitánka českých házenkářek Iveta Luzumová končí po jednom ze střetů s německými hráčkami v bolestech na zemi. Zranění jejího lokte mělo pro národní tým fatální následky.

Článek

Předvedly nejlepší výkon na šampionátu. Proti Německu si v prvním poločase vypracovaly pětibrankový náskok, ale nadějný výkon zlomilo zranění Luzumové, která kvůli problému s loktem deset minut nehrála. „Dělala jsem kličku, soupeřky mě strhly na zem a já spadla na ruku, kterou mi ještě jedna protihráčka přilehla," popsala moment ze 17. minuty kapitánka reprezentace. „Půjdu na vyšetření a uvidíme," dodala.

„Když hráčky vidí, že se zraní nejlepší hráčka, jež pak na střídačce brečí bolestí, psychicky to na ně dolehne," ví Bašný. „V druhém poločase jsme už v obraně hrály bez Ivety, což byl velký problém. Do té doby obrana fungovala," myslí si zkušený kouč, pod jehož vedením národní tým poprvé na vrcholném turnaji nepostoupil ze základní skupiny.

„Mrzí nás to hodně. Skupina s Rumunskem a Norskem ale byla hrozně těžká, ale na to se vymlouvat nechceme. Moc dobře víme, že se s Německem hrát dalo," uvedla Luzumová, která byla s deseti góly nejlepší střelkyní.

„Nevyšlo to, ale na hráčky jsem hrdý. Do budoucna je na čem stavět. Vždyť na klíčových postech hrajeme s dvacetiletými, jednadvacetiletými hráčkami. Věřím, že jejich čas ještě přijde," uzavřel Bašný.

Reklama

Související témata: