Hlavní obsah

Zuberští házenkáři vysoko prohráli první zápas v Astrachani

ASTRACHAŇ

Házenkáři Zubří jsou hned po prvním utkání třetího kola Poháru EHF téměř bez šancí na postup. V ruské Astrachani v sobotu podlehli domácímu Dinamu patnáctigólovým rozdílem 22:37 a soupeř bude mít navíc i v nedělní odvetě opět výhodu vlastního hřiště, kterého se Valaši vzhledem k ekonomické náročnosti dvojutkání předem vzdali.

Článek

Český vicemistr stačil ruskému celku jen v prvním poločase. Byť jej prohrál o šest gólů, slušně bránil, ale v útoku se hosté neuměli prosadit proti výbornému brankáři Izmajlovovi, který zneškodnil několik vyložených šancí.

Po přestávce už to s Valachy bylo horší. Astrachaň spustila hned ze startu druhé půle ostrou palbu, na kterou Zubří neumělo zareagovat. Domácí rychle zvýšili náskok na výrazný rozdíl, který si udržovali až do konce.

"Soupeř byl určitě kvalitnější hlavně na postu spojek. My jsme k oboustranně rychlé a pohledné házené přispěli v prvním poločase, začátek druhého nám ale utekl a tam je hlavní příčina konečného rozdílu," řekl manažer klubu Jaromír Petřek.

Odveta se hraje v neděli od 12 hodin středoevropského času.

Lukoil-Dinamo Astrachaň - Gumárny Zubří 37:22 (17:11)
Nejvíce branek: Grigorjev 9, Rubizov 6, Děmčenkov 5 - Titkov 5, J. Hrstka 4, Říha a Čadra po 3. Rozhodčí: I. Kostov, M. Kostov (oba Bulh.). Vyloučení: 5:2. Diváci: 1100.

Reklama

Související témata: