Hlavní obsah

Alonso je z něj nadšený. Tenhle vůz mu má pomoci získat slavnou Trojkorunu

Woking/Praha

Doveze Fernanda Alonsa k vytouženému vítězství a zároveň k zisku Trojkoruny motorsportu? McLaren v pondělí představil svůj nový monopost, se kterým bude dvojnásobný světový šampion ve formuli 1 bojovat v závodě Indy 500. „Vypadá fantasticky,“ pochvaloval si Alonso.

Foto: Sport.cz

Monopost McLarenu, se kterým pojede Fernando Alonso Indy 500.

Článek

„Jsem nadšený, že můžeme světu ukázat vůz číslo 66, se kterým budu v barvách McLarenu závodit v květnovém Indy 500,“ uvedl zkušený pilot na webu Motorsport.com. „Tým v továrně tvrdě pracoval, aby připravil vůz pro náš návrat a myslím, že v letošních barvách vypadá fantasticky,“ pochvaloval si španělský jezdec kombinaci papájové s modrou.

„Mé cíle pro závod zůstávají stejné, tedy vyhrát a završit trojkorunu. Těším se na milé americké fanoušky, kteří mě minule tak vřele přivítali,“ dodal Alonso, který má neustále napilno. Kromě příprav na Indy 500 si nedávno v poušti zkusil vůz Toyoty pro Dakar a minulý týden testoval v Bahrajnu pro McLaren monopost formule 1.

„Někde jsem četl, abych testování nechal. Abych se přestal bavit a vrátil se ke skutečné práci, tedy k formuli. Nedělám to pro zábavu. Jde o učení,“ vysvětloval dvojnásobný světový šampion ve formuli 1. „Dělám to, protože je to těžké, pro tu výzvu, abych se zlepšil, abych byl nejlepším jezdcem na světě.“

K tomu všemu Alonso letos ještě jezdí vytrvalostní závody WEC a pokračovat se všemi aktivitami hodlá tak dlouho, dokud bude schopný závodit na nejvyšší úrovni a vyhrávat. Teď se však jeho myšlenky točí jen kolem zápisu do historie. Velkou cenu Monaka a čtyřiadvacetihodinovku v LeMans už vyhrál, k zisku slavné Trojkoruny motorsportu mu tak chybí už jen vítězství v Indy 500.

Reklama