Hlavní obsah

Bláznivý závěr závodu Formule E. Německému jezdci došla baterie pár metrů před cílem

Řítil se pro vítězství. V poslední zatáčce mu došla šťáva a bylo vymalováno! Sobotní podnik Formule E v Mexico City si pro fanoušky elektrického závodění připravil infarktový závěr. Německému jezdci Pascalu Wehrleinovi došla v poslední zatáčce baterie. Místo triumfu mu tak zbyly oči pro pláč. Z vítězství se radoval Brazilec Lucas di Grassi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pascala Wehrleina zradila v e-formuli baterieVideo: sntv

 
Článek

Formule E nedávno vstoupila do své páté sezony. A závody monopostů poháněných výhradně elektrickým proudem se u fanoušků okruhů těší čím dál větší oblibě. Soutěž pod záštitou Mezinárodní automobilové asociace FIA dokáže nabídnout strhující a překvapivé momenty.

Německý závodník Wehrlein prožil doslova hororovou sobotu. Bývalý pilot F1 se během Mexico City ePrix řítil do cíle pro vítězství. V poslední zatáčce se mu k jeho smůle vybila baterie. Doslova pár metrů před cílem se kolem něj prohnal Lucas di Grassi, který si i díky notné dávce štěstí připsal 9. vítězství ve Formuli E. Brazilec, který se v sezoně 2014/2015 stal mistrem celé série, pomohl svému týmu Audi Sport ABT Schaeffler vybojovat třetí triumf na mexickém okruhu v řadě.

Foto: Marco Ugarte, ČTK/AP

Jezdec stáje Audi Sport ABT Schaeffler Lucas di Grassi oslavuje vítězství v závodě Formule E na okruhu v Mexico City.

Překvapivý moment v cílové rovince nebyla jediná katastrofa, která Němce Wehrleina během podniku potkala. Bývalý závodník týmů Manor a Sauber dostal kvůli manévru v cílové rovince a kvůli předchozímu zkrácení šikany dodatečnou penalizaci, která ho z druhé příčky odsunula až na šesté místo.

Na programu Formule E je nyní přesun na asijský kontinent, kde se elektrické monoposty představí publiku v Číně a v Hongkongu. Pokud bude série i nadále nabízet divákům podobně dramatické momenty, o přírůstek fanoušků jistě nebude mít nouzi.

Foto: Marco Ugarte, ČTK/AP

Stupně vítězů mexického podniku Formule E vybojovali Lucas di Grassi, António Félix da Costa a Edoardo Mortara

Reklama

Související témata: