Hlavní obsah

Nejzábavnější závod! König bojoval ve skupince, ale dojel dvacátý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitní výkony a hlavně neustálý kontakt se soupeři. Tak se prezentoval Oliver König v prvním závodě ve Francii. Český jezdec v superbicích dojel sice na dvacátém místě, ale užíval si souboje. „Upřímně to byl jeden z nejvíce zábavných závodů od začátku sezony. Líbilo se mi to, i když k bodům bylo daleko,“ konstatoval König z týmu Orelac Racing Movisio. V neděli je na programu Superpole Race.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Závodník Oliver König zapózoval u své motorky.

Článek

Závodní okruh v Magny-Cours je kvůli vedru pořádně rozpálený, během závodu na něm dosahovaly teploty k padesáti stupňům. König si ale jízdu v sobotu užíval. I když ve třetím tréninku spadl. „Podařilo se mi ale motorku zvednout a dojet do boxu. Omlouvám se klukům v týmu, že jsem jim přidělal starosti. V kvalifikaci jsem jel jenom jedno kolo na klid a spíše si zkusil starty. O to více hladový jsem šel do závodu,“ popsal rodák z Prahy.

Ze začátku se však König držel na posledním 24. místě, až v jedenáctém kole předjel Španěla Isaaca Viňalese a v dalším kole se pak dostal před Hannese Sommera. Ve skupince pak s ním byl ještě domácí Mahias a Syahrin z Malajsie. „Potěšilo mě, že jsem od nich nebyl daleko. Hlavně od Lucase Mahiase, který v loňském roce nejezdil vůbec špatně v superbicích,“ dodal König, který od něj do cíle dojel vzdálen o čtyři vteřiny.

I když moc vedro nemusí, jízdu si König užíval. „Hlavně je to po domácí akci v Mostě dokončený závod, takže máme hodně informací a budeme na všem pracovat. Cíl pro neděli je skončit před Mahisem nebo Syahrinem. A zase se rychlostně posunout,“ dodal.

Závod mistrovství světa superbiků v Magny-Cours (Francie):
První závod:
1. Razgatlioglu (Tur./Yamaha) 32:31,978
2. Rinaldi (It./Ducati) -2,656
3. Rea (Brit./Kawasaki) -4,773
...20. König (ČR/Kawasaki) -1:01,687
Průběžné pořadí MS:
1. Bautista (Šp./Ducati) 433
2. Razgatlioglu 378
3. Rea 267
Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Emilia Romagna - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240518T16 : 00:00+0200
Velká cena Emilia Romagna - kvalifikace
Velká cena Emilia Romagna - kvalifikace
Velká cena Emilia Romagna - kvalifikace
  Velká cena Emilia Romagna dnes 15 : 00
20240519T15 : 00:00+0200
Velká cena Emilia Romagna
Velká cena Emilia Romagna
Velká cena Emilia Romagna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.