Hlavní obsah

Formánek se Zárubou startují na upravené trati v Zandvoortu

Brno

Dva týdny po premiérovém vítězství v Lamborghini Super Trofeo Europe míří tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra s jezdci Bronislavem Formánkem a Josefem Zárubou na nizozemský okruh v Zandvoortu. Čeká je zřejmě deštivý víkend na nově upravené trati. A cíl uhájit průběžné třetí místo, nebo je ještě vylepšit.

Foto: Buggyra media

Závody v Zandvoortu jsou pro Formánka se Zárubou další výzvou...

Článek

Směsice respektu a očekávání. S těmito pocity jde tým do třetího podniku prestižní značkové série Lamborghini Super Trofeo Europe.

Na jedné straně je vzpomínka na první podium, které tým v šampionátu předloni získal s posádkou Knoll - Záruba právě v Nizozemsku. Na druhé straně vyhlídka na závodní víkend, který se zřejmě pojede na mokru a pro Bronislava Formánka bude navíc první zkušeností se zrádným okruhem, který je stálicí kalendáře formule 1.

„Výhoda je, že trať je relativně úzká, takže nebude takový problém s hledáním ideální stopy. Jinak to ale bude těžké a na mokru obzvlášť," konstatuje Formánek. Trať si doteď mohl vyzkoušet jen na profesionálním simulátoru, aby ji měl alespoň částečně zažitou.

Start sezony Mičánek Motorsport powered by Buggyra

Buggyra media

Ani v tomto případě ovšem trénink na simulátoru nepomůže stoprocentně - jezdci totiž mohou virtuálně trénovat jen na loňské verzi trati, která je po letošní zimě minulostí. Okruh má nově dvě klopené zatáčky. A v tomto případě budou stát všichni jezdci prakticky na stejné startovní čáře. „Plánovali jsme na Zandvoortu testovat, abychom si trať vyzkoušeli ještě před ostrým víkendem, ale bohužel se nepodařilo najít volný termín. O to tvrději teď musíme pracovat v trénincích," popsal manažer týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra Jiří Mičánek jr.

Jezdci Lamborghini Super Trofeo Europe si tak novou verzi tradičního okruhu, na kterém F1 startovala už v jejím premiérovém ročníku 1950, vyzkoušejí dřív než současné startovní pole F1. To se totiž do Nizozemska vydá až v září.

Foto: Buggyra media

Česká vlajka v čele závodu během pohárového seriálu Lamborghini SuperTrofeo Europe.

Do jisté míry nový bude okruh i pro Josefa Zárubu, který na něm přivezl pro tým první pódiové umístění. „Hodně těžká trať. Ale minule jsme si ověřili, že tady můžeme mít rychlost i na mokru. To se teď asi zopakuje, takže si věříme na dobrý výsledek," říká Záruba.

Po dvou závodních víkendech korunovaných historicky prvním vítězstvím před dvěma týdny na okruhu Paul Ricard je týmové Lamborghini Huracán průběžně na třetí pozici v prestižní třídě Pro-AM. „Naším cílem je opět dojet v naší třídě mezi třemi nejlepšími. Kvůli samotnému podiu, ale i kvůli bodům. Sezona je pro nás velmi nadějná a v boji o titul se bude každý bod počítat," uzavírá Jiří Mičánek.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články