Hlavní obsah

Alonso čeká na rozhodnutí McLarenu o motorech. Teprve potom bude řešit co dál

Praha

Odejde, nebo zůstane? Fernando Alonso se stále nevyjádřil ke své budoucnosti v týmu McLaren. Po několika pokažených závodech to vypadalo, že tým opustí, jakmile to bude možné. Nyní šestatřicetiletý Španěl prohlásil, že počká na rozhodnutí vedení McLarenu, které řeší, zda se rozloučí s Hondou, dodavatelem motorů pro monoposty tohoto týmu.

Foto: Max Rossi, Reuters

Fernando Alonso zdraví fanoušky v Monze.

Článek

Pouhých deset bodů má na svém kontě v letošní sezóně formule 1 Fernando Alonso. Šestatřicetiletý Španěl u McLarenu doplácí na nespolehlivost motoru Honda a z průběhu letošní sezóny je rozladěný. Na konci roku mu vyprší u stáje smlouva a už se mnohokrát hovořilo o tom, že bude chtít jít jinam.

On sám dal týmu ultimátum, že pokud do podzimu neuvidí zlepšení, o odchodu začne uvažovat. Nyní však přišel s tím, že svou budoucnost začne řešit poté, až jak se rozhodne McLaren. Ten totiž nyní řeší, zda by se přeci jen neměl s Hondou rozloučit.

„Myslím, že pro tým jako je McLaren, který je jeden ze dvou nejúspěšnějších v historii formule 1, jsou tři roky nekonkurenceschopnosti maximem,“ uvedl na webu deníku Daily Mail Alonso. Řekl bych, že příští rok se to změní. Nevím přesně, co se stane, ale jsem optimistický,“ prohlásil dál mistr světa z let 2005 a 2006.

„Chci být oddaný týmu. Dám jim ještě šanci. Jsem součástí McLarenu, hodně jsme toho spolu prožili, proto si myslím, že si to zaslouží. Jednou z možností je změna dodavatele motoru. Počkám, jak se rozhodnou. Až budou mít kompletní balík pro příští rok, rozhodnu se,“ uzavřel Alonso, na jehož výrok zareagovaly i weby o formuli 1. Ty přišly s upravenou fotografií Alonsa v pokročilejším věku, který stále čeká na rozhodnutí týmu.

Reklama