Hlavní obsah

Aston Martin neuspěl s odvoláním proti Vettelově diskvalifikaci v GP Maďarska

Stáj Aston Martin neuspěla s odvoláním proti diskvalifikaci Sebastiana Vettela z Velké ceny Maďarska formule 1. Čtyřnásobný mistr světa původně obsadil druhé místo, ale kvůli porušení minimálního limitu benzínu ve voze o něj přišel.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Stáj Aston Martin neuspěla s odvoláním proti diskvalifikaci Sebastiana Vettela z Velké ceny Maďarska formule 1

Článek

Německý pilot předminulý týden dojel do cíle 1,8 sekundy za vítězným Estebanem Oconem ze stáje Alpine. Při kontrole Vettelova vozu ale závodní komisaři naměřili 0,3 litru benzínu a podle pravidel musí být v nádrži minimálně litr.

Aston Martin v odvolání uvedl, že v nádrži mělo být 1,44 litru a ztrátu paliva zdůvodnil technickou závadou, Mezinárodní automobilová federace to však neuznala. "V původním verdiktu komisaři řešili pouze to, že v nádrži nebylo dost benzínu," uvedla federace v prohlášení.

"Nicméně technická pravidla formule 1 jasně uvádí, že v nádrži musí být jeden litr benzínu a nepovolují žádné výjimky ani důvody, za kterých by tato hodnota nemusela být dodržena," přidala federace.

Po Vettelově diskvalifikaci se na druhé místo posunul obhájce titulu Lewis Hamilton. Pilot Mercedesu se dostal do čela průběžného pořadí a vede o osm bodů před Maxem Verstappenem z Red Bullu, jenž si v upraveném pořadí Velké ceny Maďarska polepšil na deváté místo.

Reklama

Související témata: