Hlavní obsah

Bude to zvláštní závodit v ulicích, kterými jsem projížděl do školy, říká před domácí velkou cenou Leclerc

Monako/Praha

Bude to pro něj speciální závod. Vždyť se poprvé v barvách Ferrari představí před domácím publikem. Charles Leclerc se na nedělní Velkou cenu Monaka už těší, rád by tady napravil loňské zklamání, kdy závod nedokončil. Nebude to mít ale lehké. Po úvodních trénincích už ví, že na Mercedes hodně ztrácí. „Udělám vše, co bude v mých silách, abych dosáhl co nejlepšího výsledku,“ říká jednadvacetiletý talent.

Foto: Profimedia.cz

Charles Leclerc během tréninku na domácí velkou cenu.

Článek

Každý by chtěl před domácím publikem zvítězit a stejně tomu je i u Charlese Leclerca, kterého v neděli čeká velká cena v jeho rodném Monaku. Talentovaný jezdec si zde svou premiéru odbyl už loni, tehdy ještě s týmem Sauber, nynější Alfou Romeo, však závod kvůli poruše brzd nedokončil.

Proto by si chtěl spravit chuť. Jenže nebude to mít vůbec jednoduché. Sice od letošní sezony jezdí v monopostu slavného Ferrari, avšak tým zatím nepředvádí výkony, na které je zvyklý. Na svého největšího soupeře Mercedes hodně ztrácí a rivalem mu tady bude i Red Bull, kterému tato trať podle tréninků také docela sedí.

„Je to pro mě speciální závod,“ přiznal Leclerc na webu Formula 1. „Je to pro mě čest a zároveň takové zvláštní, že budu závodit v ulicích, kterými jsem jezdil autobusem, když jsem byl malý do školy,“ vyprávěl jednadvacetiletý mladík, který udělá vše pro to, aby tady zajel co nejlépe.

„Jsem hrdý na to, že zde budu závodit jako jezdec Ferrari. Udělám vše, co bude v mých silách, abych dosáhl co nejlepšího výsledku. Neměli jsme dobrý start do sezony, ale pokusíme se to otočit,“ uzavřel Leclerc, který v je v průběžném pořadí šampionátu na pátém místě a na vedoucího Lewise Hamiltona ztrácí pětapadesát bodů.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články