Hlavní obsah

Bum do zdi! Miliardářův synek svůj debut v F1 ukončil po několika sekundách

Debutu ve formuli 1 si dlouho neužil. Jeho stáj Haas je na začátku sezony považována za největšího outsidera, navíc nedlouho po ostrém startu Velké ceny Bahrajnu předvedl hrubou jezdeckou chybu. Ruský nováček Nikita Mazepin ztratil kontrolu nad svým monopostem, vyletěl z trati a nárazem do zdi jeho premiéra rychle skončila. Scénu opustil na motorce, kterou pro něj pořadatelé poslali. Na havárii se můžete podívat v přiloženém videu.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Nikita Mazepin opouští scénu na motorce...

Článek

Má pověst protekčního synáčka. Hlavním partnerem týmu Haas je ruská společnost Uralkali, největší světový výrobce potašových hnojiv. Majitelem firmy je miliardář Dmitrij Mazepin, pilotův otec. Nikita Mazepin díky tatíkovým penězům letos v F1 debutuje po boku Micka Schumachera, který je pro změnu synem legendárního pilota Michaela Schumachera.

Debut se každopádně mladému Mazepinovi hrubě nepovedl. Trval jen pár sekund. Hned ve třetí zatáčce ztratil kontrolu nad svým vozem, vyletěl z trati a nárazem do ochranné zdi skončil. Měl štěstí, že náraz zvládl ve zdraví.

„Důvod je velmi jednoduchý, udělal jsem chybu. Pneumatiky byly ještě studené, najel jsem na obrubník, příliš přidal plyn a roztočil se," nehledá Mazepin výmluvy.

„Moje chyba, je mi jí moc líto hlavně kvůli týmu. Během prvního soutěžního víkendu jsem nicméně získal cenné zkušenosti. Každý den se můžu hodně naučit. Čekají mě vzestupy a pády. Začal jsem jedním z největších pádů, ale to je život," dodává ruský pilot.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: