Hlavní obsah

Deštivou kvalifikaci v Kanadě vyhrál Verstappen, překvapení na druhém místě

Deštivou kvalifikaci na Velkou cenu Kanady formule 1 vyhrál Max Verstappen z Red Bullu. Lídr šampionátu a obhájce loňského vítězství porazil na trati v Montrealu o 1,244 sekundy nečekaně druhého Nica Hülkenberga z Haasu. Třetí byl Fernando Alonso z Aston Martinu. Druhý muž průběžného pořadí mistrovství světa Sergio Pérez, který ztrácí na Verstappena 53 bodů, doplatil na náročné podmínky a skončil až dvanáctý.

Foto: Christinne Muschi, ČTK/AP

Max Verstappen z Red Bullu během kvalifikace na Velkou cenu Kanady.

Článek

Pětadvacetiletý Verstappen vybojoval v Kanadě pole position podruhé za sebou. Kvalifikaci vyhrál popáté v sezoně a slaví 25. pole position v kariéře. V závodě může zaútočit na 41. triumf, kterým by se vyrovnal legendárnímu Brazilci Ayrtonu Sennovi. Red Bull usiluje také o jubilejní 100. vítězství v F1.

Úřadující mistr světa Verstappen zajel nejrychlejší čas 1:25,858 v úvodu třetí části. Kvalifikace byla poté přerušena po nehodě Oscara Piastriho z McLarenu. Po restartu se již piloti kvůli silnému dešti nezlepšili a většina z nich odstavila vůz před vypršením časového limitu. Na těžkých podmínkách vydělal druhý Hülkenberg, který zajistil Haasu nejlepší startovní pozici v hlavním závodě v historii.

Do závěrečné části kvalifikace se neprobojoval vedle Péreze ani Charles Leclerc z Ferrari nebo domácí Lance Stroll z Aston Martinu. Úřadující vicemistr světa Leclerc byl jedenáctý, Stroll skončil ještě o dvě místa hůře. Do třetí části se naopak vešel Alexander Albon z Williamsu, který skončil desátý.

Velká cena Kanady odstartuje v neděli ve 20:00 SELČ.

Kvalifikace na Velkou cenu Kanady, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Montrealu:
1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:25,858
2. Hülkenberg (Něm./Haas) -1,244
3. Alonso (Šp./Aston Martin) -1,428
4. Hamilton -1,769
5. Russell (oba Brit./Mercedes) -2,035
6. Ocon (Fr./Alpine) -2,087

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články