Hlavní obsah

Dojemné foto, emoce. Mick Schumacher a jeho gratulace tátovi k narozeninám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legenda se dočkala gratulací, i když už se přes osm let neukázala před zraky veřejnosti. Na pondělí připadly 53. narozeniny Michaela Schumachera, s blahopřáním – velmi dojemným – přispěchal na sítích syn Mick. Vzpomnělo si i Ferrari, v jehož barvách Schumacher získával spoustu triumfů ve světě formule 1.

Foto: @ twitter Mick Schumacher

Mick Schumacher před lety s otcem.

Článek
Fotogalerie

Syn Mick – v současnosti sám pilot F1 – adresoval svému otci emotivní slova ve spojení se snad ještě emotivnější fotografií ze svého dětství.

„Všechno nejlepší, tati," začínal junior blahopřání na Twitteru. A s odkazem na obrázek, který ho jako malého synka ukazuje v náručí svého otce v závodní kombinéze, píše dál: „Dny jako tento byly důležité pro mou stoupající vášeň pro motoristický sport – a ovlivňují to dodnes."

Ferrari také ukázalo, že nezapomíná. Michael Schumacher, který jezdil za Scuderii v letech 1996 až 2006, získal v té době pět ze svých celkových sedmi titulů mistra světa a pro italskou stáj vyjezdil 72 vítězství. „Všichni jsme s tebou, Michaeli! Dnes a navždy!" uvedl tým z Maranella na Twitteru.

Schumacher měl vážnou nehodu na lyžích 29. prosince 2013 nad Meribelem ve francouzských Alpách. Kolem 11. hodiny upadl na kámen pár metrů od vyznačené tratě. Utrpěl zranění mozku. Podrobil se lékařským zákrokům.

Několik dní byl ve smrtelném nebezpečí. Ke konci ledna 2014 bylo sníženo dávkování anestetik, aby byla zahájena fáze zotavení, nicméně detaily o jeho zdravotním stavu od té doby nejsou zveřejňovány.

Reklama