Hlavní obsah

Dvojnásobný světový šampion po testování chválil nový monopost McLarenu, zláká ho k návratu?

Sáchir/Praha

I když z formule 1 po loňské sezoně odešel, nezanevřel na ni. Se svým bývalým týmem se dohodl na spolupráci. A tak se z Fernanda Alonsa stal poradce a testovací jezdec McLarenu. V úterý si při testech v Bahrajnu poprvé vyzkoušel nový monopost britské stáje a nešetřil chválou. „Myslím, že auto jako celek se ubírá správným směrem,“ prohlásil dvojnásobný světový šampion.

Foto: Profimedia.cz

Fernando Alonso testoval nový monopost McLarenu.

Článek

Minulý týden testoval Fernando Alonso v poušti vůz Toyoty pro Dakar, tento už s novým monopostem McLarenu kroužil po trati v Bahrajnu. Španělský jezdec se rozhodně po loňském odchodu z formule 1 nenudí. Svému bývalému týmu se rozhodl pomoci jako poradce a testovací pilot.

Po čtyřiašedesáti kolech na okruhu v Sáchiru vylezl z vozu spokojený. „Jde o pokrok v každé oblasti auta,“ prohlásil Alonso na webu Autosport.com. „Monopost má větší přilnavost, na rovinkách má menší odpor a motor je také krokem vpřed. Myslím, že auto jako celek se ubírá správným směrem,“ chválil McLaren.

„V prvních dvou závodech jsme viděli, že je potřeba udělat další pokrok, pokud chceme soupeřit s prvními třemi týmy. Doufejme, že se usadíme jako čtvrtý tým. Takový je cíl,“ potvrdil dvojnásobný světový šampion, který je také neustále dotazován na to, zda neuvažuje o tom, že by se do formule 1 vrátil.

„Myslím, že to, čeho jsem ve formuli 1 dosáhl, předčilo mé přání. O svém návratu pochybuji, protože pokud nebudu mít možnost vyhrát šampionát, tak je mé rozhodnutí o skončení pevné. Být sedmý, šestý, nebo čtvrtý mě neláká,“ přiznal sedmatřicetiletý jezdec, který teď usiluje o slavnou Trojkorunu motorsportu. Velkou cenu Monaka i čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans vyhrál v minulosti, k jejímu zisku mu tak chybí už jen vítězství v Indy 500.

Reklama