Hlavní obsah

Emoce si zakázal a na trati pak zářil. Musel jsem co nejlépe pracovat pro tým, vysvětluje talentovaný jezdec

Barcelona/Praha

Prvním testovacím dnům vládlo Ferrari. Oba monoposty italského týmu na okruhu v Barceloně byly nejrychlejší a odjely i nejvíce kol. Sebastian Vettel a jeho nový kolega, mladíček Charles Leclerc, jsou tak z dosavadního průběhu nadšeni. „Bylo to skvělé,“ shodují se oba jezdci.

Foto: Profimedia.cz

Charles Leclerc s monopostem Ferrari během testování.

Článek

V pondělí se v rámci předsezonních testů vydal na trať Sebastian Vettel. Čtyřnásobný světový šampion odjel sto šedesát devět kol a zároveň zajel nejrychlejší čas. „Bylo to téměř dokonalé,“ pochvaloval si Vettel. V úterý se na okruh vydal se svým monopostem Charles Leclerc, mladíček, který do Ferrari přišel z Alfy Romeo, bývalého Sauberu.

Talentovaný jezdec odjel sto padesát sedm kol a také byl ze všech nejrychlejší. „Jsem velice spokojený s tím, jak to šlo. Navzdory některým přerušením červenou vlajkou jsme byli schopni zvládnout celý náš program, což nám poskytlo spoustu užitečných dat,“ líčil Leclerc na webu motorsport.com.

„Na vůz jsem si zvykl rychle. Cítil jsem se pohodlně a musím říci, že jsem si to užil. Bylo to skvělé,“ vyprávěl dál s tím, že důležité také bylo, že city nechal stranou. „Když se dostane do Ferrari, vždy tam budou nějaké emoce, ale dal jsem je stranou, protože jsem musel co nejlépe pracovat pro tým,“ vysvětloval monacký jezdec.

„Doufejme, že budeme tímto způsobem pokračovat i v několika příštích dnech. Je opravdu důležité využít těch pár příležitostí k testování co nejlépe,“ uzavřel šampion GP3 z roku 2016 a formule 2 z roku 2017. Ve středu bude nový monopost na trati opět testovat Sebastian Vettel.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint