Hlavní obsah

Fanoušci mají jasno. Vrať se do formule 1, žádají světového šampiona

Formule 1, IndyCar, Dakar nebo šampionát vytrvalostních vozů WEC? Kde byste chtěli, aby závodil hvězdný jezdec? Tak tuhle otázku položil fanouškům Fernando Alonso na Twitteru. Odpověď byla jednoznačná. Španělského pilota by zase chtěli vidět v monopostu formule 1. Poslechne je a vrátí se?

Foto: Sport.cz

Fanoušci chtějí Fernanda Alonsa ve formuli 1.

Článek

Fernando Alonso před dvěma roky odešel z formule 1. Podle svých slov už byl unavený a chtěl zkusit i jiné výzvy. To si splnil. Spolu se svými kolegy Kazuki Nakadžimou a Sébastienem Buemim podruhé v kariéře ovládl čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans a stal se i světovým šampionem ve WEC.

Poté si opět vyzkoušel Indy 500, avšak ani tentokrát na vítězství v Indianapolisu nedosáhl a na zisk Trojkoruny motorsportu si tak ještě musí počkat. Letos v lednu pak usedl do vozu Toyoty a zúčastnil se Rallye Dakar. Co ale chystá dvojnásobný světový šampion ve formuli 1 dál? Podle svých slov už je téměř rozhodnutý, avšak konkrétní zatím nebyl.

Na Twitteru pak vytvořil anketu, ve které se ptal, v jaké sérii by měl závodit. Hlasovalo přes 113 000 fanoušků a odpověď byla naprosto jednoznačná. Přes dvaaosmdesát procent z nich by ho opět chtělo vidět ve formuli 1. „Potřebujeme tě zpátky ve formuli 1, Alo!“ napsal jeden z fandů.

Bývalý jezdec Minardi, Renaultu, Ferrari a McLarenu už dříve prohlásil, že si nechává dveře do formule 1 otevřené, avšak také tvrdil, že by v případě návratu chtěl jezdit v týmu, který by mohl usilovat o titul. V Itálii se nedávno objevily spekulace, že Ferrari se neumí dohodnout se Sebastianem Vetttelem na prodloužení smlouvy a údajně oslovilo Alonsa. Tak třeba se fanouškům jejich přání splní a jejich oblíbený jezdec opět usedne do monopostu F1.

Reklama