Hlavní obsah

FANTASY: Hamilton je mistr světa! F1 pokračuje závodem v Mexiku

Tři závody před koncem letošní sezóny formule 1 je o všem podstatném rozhodnuto. Mercedes získal Pohár konstruktérů už v Rusku a Hamilton díky triumfu ve Velké ceně USA získal druhý titul mistra světa v řadě a třetí v kariéře.

Věříme, že se Hamiltonovi bude dařit i v Mexiku.

Článek

Velká cena USA byla zatím nejproblematičtější ze všech 16 podniků letošního ročníku královny motosportu, a to kvůli nepříznivému počasí v Austinu, které souviselo s tropickou bouří. Původně plánovaná sobotní kvalifikace byla přesunuta na neděli a navíc musela být po druhé ze tří částí zrušena.

Hamilton využil Rosbergovy chyby

Z první pozice startoval Nico Rosberg, který mohl spolu se Sebastianem Vettelem překazit Hamiltonovu korunovaci. Britský pilot potřeboval k jistotě titulu získat o dva body více než Rosberg a mít navrch devět bodů před Vettelem, což se mu podařilo.

Brit se již po startu dostal do čela závodu, a to když Rosberga v první zatáčce vytlačil z trati. Přestože po druhém výjezdu safety caru byl německý pilot opět na prvním místě, tak deset kol před koncem ztratil kontrolu nad vozem.

Hamilton chyby využil, předjel jej a do cíle dorazil jako první před svým stájovým kolegou a třetím Vettelem. Lewis Hamilton se tak stal desátým mužem v historii formule 1, který získal tři tituly mistra světa a teprve druhým Britem.

Přestože už jsou za letošní sezónu všechny tituly rozdány, tak zbývají odjet ještě tři závody. O tomto víkendu se uskuteční Grand Prix Mexika. Na okruhu v Mexico City se naposledy závodilo v roce 1992. V tomto roce zde triumfoval Brit Nigel Mansell.

Reklama

Související témata: