Hlavní obsah

Ferrari doufá, že mu pomohou úpravy. Bottas chce i v Bahrajnu zažít vítězný pocit

Dočkáme se dalšího překvapení, nebo se Ferrari vrátí na stupně vítězů? Podle výsledků předsezonních testů by mělo být nejrychlejší, avšak ve Velké ceně Austrálie brali jezdci body až za čtvrté a páté místo. A tak vedení doufá, že v nedělním závodě v Bahrajnu se jim bude už dařit více.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

„Okruh v Bahrajnu má velmi odlišné vlastnosti od toho australského. Očekáváme, že tady uvidíme dopad oprav, které jsme provedli, i když si uvědomujeme, že naši konkurenti budou opět silní,“ prohlásil šéf Ferrari Mattia Binotto na webu Formula 1. Ve zlepšení doufají i oba jezdci. Sebastian Vettel dojel v Austrálii čtvrtý a Charles Leclerc byl o příčku za ním.

„Očekáváme, že budeme konkurenceschopnější. Náš balíček je silný a máme nějaké odpovědi na nedostatek výkonu v Melbourne. Uvidíme, zda to bylo jen specifikací okruhu, nebo je to něco jiného. Jsem si jistý, že jsme mezi Austrálií a Bahrajnem odvedli dobrou práci a snažili se o zlepšení,“ uvedl Leclerc.

„Jsem si jistý, že to bude dobré. Auto je lepší v porovnání s tím, co jsme viděli v Austrálii,“ dodal Vettel. Na první a druhé místo bude chtít na okruhu v Sáchiru navázat Mercedes. „Když cítíte, že podáváte výkony na hranici možností, je to skvělé. Snad si udržím tuto výkonnost a opět zažiju vítězný pocit,“ přeje si Valtteri Bottas, který letošní úvodní velkou cenu vyhrál.

To úplně opačné starosti má Williams. Ten neměl včas hotové auto na předsezonní testy, na konkurenty hodně ztrácí a k tomu se opět potýká s nedostatkem náhradních dílů. A to v Bahrajnu může samozřejmě ovlivnit závodní víkend, neboť jezdci budou muset být velice opatrní, aby své vozy nepoškodili.

Reklama