Hlavní obsah

Ferrari udělalo angažováním Sainze chybu, tvrdí bývalý světový šampion

Praha

Jenson Button je stále v šoku z kroku, které udělalo Ferrari. To neprodloužilo smlouvu se Sebastianem Vettelem a místo něj se na spolupráci od příštího roku dohodlo s Carlosem Sainzem. „Jestli chtěli jezdce, který nebude tlačit na Charlese Leclerca, tak angažováním Sainze udělali ohromnou chybu,“ prohlásil bývalý světový šampion ve formuli 1.

Foto: Sport.cz

Jenson Button.

Článek

Formulí 1 nyní hýbou přestupy. Poté, co Ferrari oznámilo odchod Sebastiana Vettela, začaly se dít věci. Na jeho místo přijde Carlos Sainz a do McLarenu místo něj zamíří Daniel Ricciardo z Renaultu. A do něj by se podle spekulací mohl vrátit Fernando Alonso, který teď dvě sezony působil v jiných motoristických sériích.

Krok italské stáje však neumí pochopit bývalý jezdec formule 1 Jenson Button. Podle něj Ferrari udělalo chybu. Sainz nebude chtít být týmovou dvojkou a bude Charlesi Leclercovi šlapat na paty. „Jestli chtěli rychlého pilota, který nebude tlačit na Leclerca, tak angažováním Carlose udělali ohromnou chybu,“ uvedl Button na webu gpblog.com.

„Carlos je skvělý, ale vidím v něm rozeného vítěze, jakým byl jeho otec. Myslí jen na to, jak bude nejlepší a jak se stane mistrem světa. Vybrali si špatnou osobu, pokud chtěli mít v týmu dobrou atmosféru,“ vysvětloval bývalý světový šampion F1 s tím, že Ferrari mělo s odchodem Vettela ještě počkat.

K čtyřnásobnému světovému šampionovi se podle něj nezachovali uctivě. „Jestli takhle Vettela vyhodili, tak je to šílené. Jsem šokován, že Sebastian už nebude v jejich monopostu. Musí být za tím něco jiného. Mohli ještě počkat, kdyby teď vyhrál nějaké závody, mohli se rozhodnout jinak,“ dodal Button, který ve formuli 1 jezdil třeba u Hondy, Renaultu, Williamsu a McLarenu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint