Hlavní obsah

FIA vyšetří zdržení komisaře na trati Velké ceny Singapuru

Singapur

Mezinárodní automobilová federace (FIA) hodlá vyšetřit, jak mohl v nedělní Velké ceně Singapuru formule 1 jít po silnici jeden z traťových komisařů ve chvíli, kdy už místem projížděly vozy. Chce přijmout taková opatření, aby se situace nemohla opakovat. Podle mluvčího FIA šlo zřejmě o chybu v komunikaci mezi šéfem trati a zástupci týmů.

Foto: Wong Maye-E, ČTK/AP

Jeřáb odklízí z trati Velké ceny Singapuru poničený vůz Nica Hülkenberga.

Článek

Muž v oranžové kombinéze se podílel na odklízení kusů vozu Němce Nica Hülkenberga, který havaroval hned po startu. Zpomalovací vůz zavedl monoposty do boxů, ale když se vrátily na trať, komisař se tam stále pohyboval. Kamery ho zachytily, jak utíká do bezpečí před polem jezdců, vedeným pozdějším vítězem Nicem Rosbergem.

"Bylo to hodně nebezpečné. Jsem rád, že se nikomu nic nestalo," uvedl sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff. Podle něj přišla výzva k rychlému restartování závodu, která byla vyslyšena. "Bylo to o fous. Myslím, že stejně jako my ten restart nečekal. Naštěstí se dostal pryč včas, takže dobrý," uvedl Rosberg.

Podobná nebezpečná situace se v Singapuru odehrála i loni. Před rokem se na trať dostal britský fanoušek, kvůli kterému byl závod přerušen. Muž byl pak odsouzen k šesti týdnům vězení.

Reklama

Související témata: