Hlavní obsah

Fittipaldi se nemohl jízdy na Masarykově okruhu nabažit

BRNO

Legendární pilot formule 1 Emerson sice oslaví v prosinci šedesátku, ze svého umění za volantem ale s věkem mnoho neztratil. Brazilský veterán si ve středu na brněnském Masarykově okruhu vyzkoušel formuli 3000 a na mladého Jaroslava Janiše ztratil jen necelé čtyři sekundy.

Článek

Do Brna zavítal Fittipaldi poprvé v životě. "Masarykův okruh se mně líbí. Jen mě překvapilo, že je tak dlouhý. A také hodně kopcovitý. Asi je na něm obtížné předjíždět," řekl dvojnásobný světový šampión F1, kterého jízda natolik nadchla, že přišel na plánované setkání s novináři o patnáct minut později. "Ježdění na okruhu mě chytlo, chtěl jsem si ještě dát dvě nebo tři kola navíc," omlouval své zpoždění.

Fittipaldi zavítal do Brna na obhlídku, než sem v září dorazí na závod A1 Grand Prix. Brazilský a český tým spojily své síly a Fittipladi bude působit v roli poradce Janiše a Tomáše Engeho. Oba čeští jezdci dnes v Brně rovněž trénovali a poprvé v praxi čerpali ze zkušeností slavného Brazilce, jemuž se podařilo zajet jedno kolo za 1:54,9 minuty.

Z Brna zamíří Fittipaldi na okruh v britském Silverstone, kde je o víkendu na programu závod série Grand Prix Masters. "Jsem nesmírně šťastný, že jsem se alespoň touto formou vrátil k závodění," uvedl ke svým startům v šampionátu pro jezdce nad čtyřicet let.

Reklama

Související témata: