Hlavní obsah

Honda představila vůz na novou sezónu F1

BARCELONA

Nový vůz na nadcházející ročník seriálu formule 1 představila ve středu ve Španělsku stáj Honda Racing. U nového modelu RA 106 nechyběli ani jezdci týmu - Brit Jenson Button a Brazilec Rubens Barrichello. Testovacím pilotem bude Anthony Davidson.

Článek

Stáj podle tiskové zprávy připravila dokonce dva monoposty s cílem umožnit testování oběma jezdcům současně. "Naším cílem v roce 2006 je vyhrávat velké ceny a uděláme pro tento výsledek co bude v našich silách," uvedl šéf týmu Nick Fry.

"V roce 2005 jsem postavili základy, které nám umožní bojovat o nejvyšší umístění v aktuálním roce i v letech následujících," doplnil Fry. "Získali jsme dva z nejlepších jezdců na světě, prokázali schopnost vyvíjet vůz během sezóny, díky čemuž Jenson bodoval v posledních deseti závodech ročníku," připomněl výkonný ředitel výsledky svého svěřence v roce 2005.

Jenson Button hledí do nové sezóny s očekáváním. "Jsem nesmírně pyšný, že jsem členem týmu Honda. Rok 2006 bude pro nás velice důležitý. Jsem si jistý, že tvrdá práce celého týmu se nám odmění úspěchy při závodech. Nemůžu se dočkat první Velké ceny Bahrajnu," uvedl Brit.

Barrichello byl nadšený

Novou tváří stáje je bývalý jezdec ferrari Rubens Barrichello. "Je to pro mě velice vzrušující den, po šesti letech jsem u představení nového vozu v novém týmu. Honda má v motorsportu obrovskou tradici a jsem rád, že mohu být její součástí," řekl Brazilec.

O novém vozu měl pochopitelně jen slova chvály i technický ředitel Hondy Geoffrey Willis. "Nový model RA 106 je produkt čtyřleté evoluce. Důraz je nyní na skloubení a integraci našich designových konceptů a odbornosti, která nám umožní bojovat o nejvyšší mety," doplnil Willis.

Honda měla podle týmové zprávy v roce 2005 problémy s aerodynamikou. "Na aerodynamiku jsme se hlavně zaměřili. Upravená verze nového osmiválcového motoru si to vyžadovala. Jsme spokojení s výsledky, které nám ukázaly testy," řekl Willis.

Seriál mistrovství světa formule 1 odstartuje Velkou cenou Bahrajnu 12. března

Reklama

Související témata: