Hlavní obsah

Honem pod sprchu. Hamilton po vítězství skočil samou radostí tam, kam neměl

Monako/Praha

Když má radost, neumí se Lewis Hamilton příliš ovládnout. Po sobotním vítězství v kvalifikaci na Velkou cenou Monaka skočil na pletivo a pak přiznal, že se obával, aby ho nestrhl. O den později, když závod vyhrál, skočil samým nadšením do bazénu. Jenže ten byl plný chemikálií.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton

Článek

Lewis Hamilton si v nedělní Velké ceně Monaka dojel pro sedmasedmdesáté vítězství v kariéře. Jezdec Mercedesu dorazil do cíle na sjetých gumách, neboť na výměně v boxech byl už ve dvanáctém kole, kdy byl na trati safety car. O to větší radost měl, že i na takovýchto pneumatikách dokázal své soupeře udržet za sebou.

Své vítězství si pak chtěl náležitě užít, šampaňským polil všechny, kdo se mu připletli do cesty, a svou radost projevil, i když šel kolem bazénu. S nadšením do něj skočil. Netušil však, že jakmile z něj vyleze, bude muset okamžitě pod sprchu. Voda v něm totiž nebyla určena ke koupání a byla plná chemikálií.

„Musel se jít rychle osprchovat, protože to byla voda k hašení požárů a hasiči do ní přidali chemikálie pro větší účinnost,“ prozradila reportérka Noemi de Miquelová na webu sportsmole.co.uk. A nebyla to jediná oslava pětinásobného světového šampiona. V sobotu po vítězství v kvalifikaci, skočil Hamilton samou radostí na oplocení kolem trati.

Jak později přiznal, když se s ním pletivo pohnulo směrem k zemi, obával se, že jím bude zavalen. „Byl jsem ohromně šťastný,“ vysvětloval britský jezdec, z jakého důvodu se vrhl na oplocení. „Chtěl jsem se ovládnout, ale když jsem viděl tolik mých krajanů s vlajkami, neudržel jsem se. Bylo to kouzlo okamžiku. Pak jsem měl ale pocit, že se mě pletivo chystá zavalit. Ještě že tomu tak nebylo,“ dodal Hamilton.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint