Hlavní obsah

Ještě někdo mi dá otázku ohledně nehod a dostane ránu do hlavy, vyhrožuje jezdec Red Bullu

Montreal/Praha

Světový šampionát formule 1 pokračuje tuto neděli Velkou cenou Kanady. Zatímco někteří jezdci se už nemohou dočkat, jiní neskrývají svou špatnou náladu, kterou mají z nejrůznějších důvodů. Tak třeba Maxe Verstappena už štvou otázky ohledně jeho nehod a vyhrožuje, že pokud se ho někdo na ně ještě zeptá, tak dostane ránu do hlavy.

Foto: Profimedia.cz

Max Verstappen.

Článek

Max Verstappen je považován za jednoho z největších talentů formule 1. O dvacetiletém Nizozemci se však v letošní sezóně hovoří hlavně v souvislosti s jeho nehodami. Hned při druhém závodu, Velké ceně Bahrajnu, kolidoval s Lewisem Hamiltonem a dojezdil. Při Velké ceně Číny se připravil o vítězství, když se srazil se Sebastianem Vettelem.

V Ázerbájdžánu se pak ze závodu vyřadil poté, co se střetl se svým týmovým kolegou Danielem Ricciardem. A tak se na jezdce Red Bullu čím dál tím častěji valí otázky na jeho chyby. „Víte, už mě opravdu unavují všechny ty komentáře, že bych měl změnit přístup,“ prohlásil na webu Motorsport.com Max Verstappen.

„Nikdy to neudělám, protože mě dostal tam, kde teď jsem. Komentáře lidí stejně neposlouchám. Už mě to opravdu unavuje, takže pokud ještě přijdou nějaké takovéto otázky, tak někdo dostane ránu do hlavy,“ vyhrožoval mladík, který je v průběžném pořadí šampionátu na šestém místě.

Fernanda Alonsa čeká v neděli třístá velká cena ve formuli 1. Avšak ani šestatřicetiletý Španěl neoplývá nějak zvlášť dobrou náladou. Je to z toho důvodu, že formule je podle něj hodně předvídatelná. „Tohle není pro formuli 1 zrovna dobré. Všichni víme, co se odehraje v příštích závodech. Přijedu sem a vím, že budu bojovat od sedmého do dvanáctého místa, přijedu na další závod a vím, že zase budu bojovat od sedmého do dvanáctého místa,“ prohlásil pilot McLarenu.

Mercedes původně plánoval v Kanadě nasadit nové pohonné jednotky, avšak na poslední chvíli se s nimi objevily potíže, a tak budou jezdci muset jet s těmi starými. Lewis Hamilton je z toho samozřejmě zklamaný a očekává velice těžký víkend. „Znamená to, že naše výkonnost nebude nejlepší. Pokud ostatní přivezou vylepšení a budou mít čerstvé motory, tak je jasné, že nebudeme moci bojovat o nejvyšší příčku,“ uvedl čtyřnásobný světový šampión.

Reklama