Hlavní obsah

Kdo je dívka, kterou Verstappen láskyplně objímá? Vnučka legendy F1 a dcera jeho někdejšího soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla první, koho Max Verstappen po svém nedělním triumfu v Japonsku spěchal obejmout. Když pak stál na stupních vítězů, poslouchal hymnu, tak ona mu začala pod pódiem spontánně mávat a nadšeně provolávat jeho jméno, že sotva zadržel smích. Čtyřletá Penélope se stala v Suzuce vděčným objektem fotografů, neboť je dcerou Verstappenovy partnerky Kelly a taky holčičkou, která má tuze zajímavý formulový rodokmen. A to nejen díky „strýčkovi“ Maxovi.

Foto: Profimedia.cz

Max Verstappen se po výhře v Japonsku objímá s Penélope Kvjatovou, dcerou své přítelkyně Kelly

Článek

Může to působit jako ne příliš reálný scénář ze zamotané jihoamerické telenovely, ale život takový někdy je. Tak tedy dědečkem oné dívenky je trojnásobný mistr světa formule 1 Brazilec Nelson Piquet, jejím tátou zase bývalý ruský pilot F1 Daniil Kvjat, jehož paradoxně Max Verstappen před osmi lety „vystrnadil“ ze stáje Red Bull. A následně si hned připsal své první vítězství v F1.

Jen o pár měsíců později, co si Kvjat a Verstappen prohodili fleky v Red Bullu a juniorce Toro Rosso, začal Rus randit s brazilskou modelkou Kelly Piquet a v červenci 2019 se jim narodila právě Penélope.

Za několik měsíců se pár rozešel, aby se do roka po boku sličné dámy objevil právě Verstappen. Znali se už čtyři roky, protože poprvé se potkali na večeři v Monaku 2016, kde oba seznámil Nelson Piquet junior, rovněž bývalý pilot F1.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Kelly Piquet a Max Verstappen po zisku jeho třetího titulu mistra světa

Sama Kelly později vyprávěla, že už tehdy cítila jisté jiskření, nicméně kvůli věkovému rozdílu (je o devět let starší než Verstappen) k žádnému randění nedošlo. Ovšem osud je stejně dal dohromady a Verstappenovi pak přivál i „otcovské“ povinnosti.

„Nejsem otec a ani to není mým cílem. Vždy je důležité, aby dítě mělo dobrý vztah se svým skutečným tátou, což ona má. Ale když jsem doma, vidíme se každý den. Vycházíme spolu velmi dobře a je neskutečně roztomilá,“ vyprávěl loni Verstappen pro časopis Time.

Před pár měsíci pak mnohé dojalo video, na němž Verstappen závodí za svůj virtuální tým, když za ním do pokoje nakráčela Penélope. Plakala, Maxe objímala a on se ji snažil přesvědčit, aby se šla vykoupat. Zkrátka kouzlo domácích streamovaných přenosů…

Teď v Japonsku byla pro Verstappena extra motivací. Po předchozím klání v Austrálii se ho Penélope smutně ptala, proč nedojel.

„Hořelo mi auto,“ odpověděl.

Avšak v Suzuce už mohla stát s mámou pod pódiem a slavit. „Myslím, že je Kelly šťastná, že se dneska nic nestalo, protože jinak by se bála, že mi (Penélope) nosí smůlu. Bylo nádherné je tam vidět stát,“ přiznal Verstappen.

Zkrátka i vítězný robot může být dojatý.

Reklama