Hlavní obsah

Krůček od tragédie! Jezdci vběhli do cesty traťoví komisaři. Jsou v pořádku? ptal se vyděšený Pérez

Monako/Praha

K ohromné tragédii mohlo dojít během nedělní Velké ceny Monaka F1. Po výjezdu safety caru zažil Sergio Pérez totiž hodně krušné chvíle, když mu do cesty vběhli dva traťoví maršálové, kteří uklízeli okruh po nehodě. „Málem jsem je srazil. Jsou v pořádku?“ ptal se poté vyděšený jezdec Racing Pointu do vysílačky.

Foto: Profimedia.cz

Sergio Pérez se během Velké ceny Monaka málem střetl s traťovými komisaři.

Článek

Když se v devátém kole Velké ceny Monaka střetl Charles Leclerc s Nickem Hülkenbergem, poškodil si pravou zadní pneumatiku a na trati zanechal mnoho nečistot. Vedení závodu se tak rozhodlo na okruh vyslat safety car a mnoho jezdců této situace využilo k tomu, že zamířilo do boxů.

Mezi nimi i Sergio Pérez. Když však vyjížděl z boxů, do cesty mu vběhli dva traťoví maršálové, kteří se vraceli po úklidu zbytků pneumatik. Jezdec týmu Racing Point měl co dělat, aby se jim vyhnul. „Co bylo s těmi komisaři?“ ptal se vyděšený Pérez do vysílačky. „Málem jsem je srazil. Jsou v pořádku?“

Tým ho ubezpečil, že je vše v pohodě a Mexičan si pak dojel pro dvanácté místo. Po závodě se však k incidentu ještě vrátil. „Během safety caru jsem málem srazil dva traťové maršály, kteří mi vběhli do cesty. Bylo to opravdu špatné. Když jsem vyjížděl z boxů, zrovna se vraceli zpátky. Musel jsem brzdit a jen se štěstím jsem se jim vyhnul,“ popisoval Pérez na webu deníku The Guardian.

„Po tomto incidentu jsem velmi spokojený, jak to všechno dopadlo,“ napsal ještě na sociální sítě s tím, že dá podnět k Mezinárodní automobilové federaci. „Normálně jsou tady dobří komisaři. Jde samozřejmě o bezpečnost, to je to nejdůležitější. Jsem rád, že po tomhle se všichni můžeme vrátit za svými rodinami,“ dodal Pérez.

Reklama