Hlavní obsah

Latifimu kvůli nehodě, jež ovlivnila závěr sezony F1, vyhrožovali smrtí

Kanadský pilot Nicholas Latifi, jehož havárie ve Velké ceně Abú Zabí vedla ke kontroverznímu závěru sezony formule 1, čelil na sociálních sítích nadávkám a výhrůžkám smrtí. Jezdec Williamsu to uvedl na svém webu poté, co si dal od sociálních médií na více než týden raději pauzu.

Foto: Handout, Reuters

Kanadský pilot Nicholas Latifi

Článek

"Dostal jsem na svých účtech tisíce zpráv. Většina z nich mi vyjadřovala podporu, ale byla tam také spousta nenávisti a nadávek," uvedl Latifi.

"Už jsme mnohokrát viděli ve všech možných sportech, že jeden incident v nevhodný okamžik vyvolá naprosto přehnané reakce a dostane to nejhorší z lidí, kteří si říkají 'fanoušci'. Ale šokoval mě extrémní tón nenávisti, sprostoty a dokonce výhrůžek smrtí, které jsem dostal."

Předminulou neděli v závěrečné fázi Grand Prix Abú Zabí po Latifiho nehodě vyjel na trať safety car a následná rozhodnutí ředitelství závodu dala možnost Maxi Verstappenovi předjet v posledním kole dosavadního lídra Lewise Hamiltona.

Britský pilot Mercedesu před Latifiho nehodou vedl s pohodlným jedenáctisekundovým náskokem a směřoval za osmým titulem, díky vítězství vybojovanému v závěru se ale nakonec radoval z premiérového triumfu Nizozemec Verstappen z Red Bullu.

Reklama